ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μείωση δαπανών στο Δήμο Σκιάθου

μείωση-δαπανών-στο-δήμο-σκιάθου-152275

Μείωση των ζημιών σημειώνεται στον ισολογισμό – απολογισμό του Δήμου Σκιάθου για το 2010, που τέθηκε προς συζήτηση κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, οι ζημίες του 2010 ανέρχονται σε 137.500 ευρώ περίπου, έναντι του ποσού των 524.631 ευρώ, της αντίστοιχης προηγούμενης χρονιάς.

Η μείωση των ζημιών εκτιμάται ότι είναι ευθέως ανάλογη με τον περιορισμό των δαπανών του Δήμου, προκειμένου να καλυφτούν τα πάγια έξοδα, που περιλαμβάνουν την μισθοδοσία των υπαλλήλων, τους προμηθευτές και τα αναγκαία λειτουργικά έξοδα του Δήμου. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μειώθηκε αρκετά η ζημία, η οποία οφείλεται στην εισροή λιγότερων εσόδων στα ταμεία του Δήμου» αναφέρει η Αντιδήμαρχος Σκιάθου αρμόδια για οικονομικά θέματα, Λίτσα Τσολοβίκου.

Στο μεταξύ και μέχρι τέλος του μήνα, θα είναι έτοιμος προς ψήφιση και ο ισολογισμός-απολογισμός του οικονομικού έτους 2011. Μέχρι στιγμής καλύπτεται, όπως επισημαίνεται, η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου, αλλά ένα σημείο που προβληματίζει έντονα τους επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου, είναι οι παλιές οφειλές που έχουν συσσωρευτεί. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό, αναζητείται λύση και μάλιστα προς την κατεύθυνση όσων οφείλουν μεγάλα ποσά προς τον Δήμο. Το συγκεκριμένο θέμα καθώς και η σκέψη ανάθεσης σε ειδικό γραφείο, της διαδικασίας συγκέντρωσης των οφειλών ιδιωτών προς τον Δήμο, θα τεθούν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, σε προσεχείς συνεδριάσεις.

«Υπάρχουν οφειλές προς τον Δήμο Σκιάθου, διότι δεν έχουν καταβάλει ακόμη όλοι οι επαγγελματίες το τέλος κατάληψης πλατειών, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, παρά το γεγονός ότι θεσπίσαμε φέτος ειδικές διευκολύνσεις, λόγω της κρίσης» αναφέρει η κ. Τσολοβίκου. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη την διαρκώς συρρικνούμενη κρατική επιχορήγηση, είναι προφανείς οι λόγοι για τους οποίους δίνεται έμφαση από την Δημοτική Αρχή Σκιάθου στην συγκέντρωση του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού, που έχει συσσωρευτεί λόγω οφειλών τρίτων προς τον Δήμο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου