ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρωτοβουλίες στη Σκόπελο για Κοινωνικό Παντοπωλείο

πρωτοβουλίες-στη-σκόπελο-για-κοινωνι-152576

Πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης υλοποιούνται στη Σκόπελο, όπου διατυπώνεται όλο και πιο έντονα η πρόταση που αφορά στην δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η συγκεκριμένη σκέψη διατυπώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από ευαισθητοποιημένους πολίτες του νησιού, οι οποίοι εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί σε λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στον χώρο του Ορφέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι δρόμοι και οι τρόποι που υιοθετηθούν, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος.

Η τοπική κοινωνία της Σκοπέλου έχει, άλλωστε, αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι διαθέτει αλληλέγγυα αισθήματα και επιδιώκει να αναπτύξει πρωτοβουλίες προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Απτή απόδειξη η πρόσφατη συστράτευση αλληλεγγύης, με την τοπική κοινωνία αρωγό στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης περισσοτέρων από 65.000 καπακιών πλαστικών μπουκαλιών, για καλό σκοπό. Συγκεκριμένα, τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώθηκαν, δόθηκαν στον Σύλλογο Παραπληγικών της Λαμίας, για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Παράλληλα, αναπτύσσονται δεκάδες παρόμοιες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της στήριξης του τοπικού πληθυσμού, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, λόγω οικονομικής κρίσης. Κάτοικοι του νησιού, προσφέρουν αθόρυβα και διακριτικά την βοήθειά τους, χρήματα και τρόφιμα, προς κάθε κατεύθυνση, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται.

Η διόγκωση των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν, σε συνάρτηση με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες αναξιοπαθούντων κατοίκων του νησιού, είναι οι βασικές αιτίες που γέννησαν τις συγκεκριμένες σκέψεις. Η πρόταση διατυπώνεται, κατά συνέπεια, από ευαισθητοποιημένους κατοίκους του νησιού και όπως προαναφέρθηκε, θα αναζητηθούν οι εναλλακτικές που θα επιτρέψουν την υλοποίησή της.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου