ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ολοκληρώθηκε η λιμνοδεξαμενή

ολοκληρώθηκε-η-λιμνοδεξαμενή-165619

Ολοκληρώθηκε το έργο της λιμνοδεξαμενής της Αλοννήσου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την διαδικασία παράδοσης. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τετάρτη θα βρίσκονται στο νησί οι επιβλέποντες μηχανικοί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η τελική δοκιμή, τα τελικά τεστ μηχανημάτων και αντλιών, προκειμένου να παραδοθεί ακολούθως στο Δήμο το έργο. Στην συνέχεια θα προωθηθεί με ταχείς ρυθμούς η δημοπράτηση του ταχυδιυλιστηρίου και των εξωτερικών δικτύων, τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργία της λιμνοδεξαμενής.

Το συγκεκριμένο έργο, χαρακτηρίζεται ως « Ευρωπαϊκών προδιαγραφών κατασκευή» και εκτιμάται ότι θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες υδροδότησης του νησιού σε μόνιμη βάση. Όπως αναφέρει μάλιστα στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης «πρόκειται για ένα άρτιο έργο, το οποίο θα δώσει πνοή στο νησί».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο νερό το οποίο ήδη είχε συγκεντρωθεί στην λιμνοδεξαμενή, είναι άριστης ποιότητας και ως εκ τούτου κατάλληλο για πόση. Η κατασκευή του ταχυδιυλιστηρίου και των εξωτερικών δικτύων θα συμπληρώσει το έργο, καθιστώντας δυνατή την διαδικασία της επεξεργασίας του νερού.

Η λιμνοδεξαμενή της Αλοννήσου εκτιμάται ότι θα έχει τεθεί σε λειτουργία έως το επόμενο καλοκαίρι, εξασφαλίζοντας ποιοτικά και ποσοτικά, άριστο νερό στο νησί. Στην παρούσα φάση υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί 200.000 κυβικά νερού στην λιμνοδεξαμενή, ενώ η συνολική χωρητικότητα ανέρχεται σε 850.000 κυβικά νερού.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης του κλειστού γυμναστηρίου της Αλοννήσου, όπου έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος, ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσης του έργου είναι προγραμματισμένο έως τον Μάρτιο του 2013. Όπως αναφέρει μάλιστα στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης «το νησί θα αποκτήσει έναν άρτιο κλειστό χώρο, που θα χρησιμοποιείται για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες». Άλλωστε, η Αλόννησος δεν διαθέτει παρόμοιο χώρο και εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση και λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου θα προσφέρει πολλά σε επίπεδο αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καλύπτοντας μια σημαντική ανάγκη και ένα χρόνιο αίτημα του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου