ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ταξιδεύουν οι ομορφιές των νησιών

ταξιδεύουν-οι-ομορφιές-των-νησιών-168352

Δημοσιογραφικό ταξίδι πραγματοποίησε στα νησιά των Βορείων Σποράδων ο Γιώργος Νικολιδάκης, ο οποίος εργάζεται για το Glossy περιοδικό «De Griekse Gids» και τις ιστοσελίδες www.grieksegids.nl και www.grieksegids.tv, αποτυπώνοντας τις ομορφιές των νησιών. Αφορμή της επίσκεψής του στα νησιά των Βορείων Σποράδων αποτέλεσε άρθρο σε τοπικά μέσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας το οποίο αναφέρονταν στην δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας των τριών νησιών σε θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής.

«Δίχως να διαταράσσεται ο τοπικός χαρακτήρας του κάθε νησιού και διατηρώντας παράλληλα το έως τώρα διαμορφωθέν τουριστικό προφίλ της Αλοννήσου, της Σκιάθου και της Σκοπέλου ως ξεχωριστών και διαφοροποιημένων τουριστικών προορισμών, μέσω της αμοιβαίας και ειλικρινούς συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε αποτελεσματικότερη τοποθέτηση στις υπάρχουσες τουριστικές αγορές, μέσω του εμπλουτισμού του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος με νέες δραστηριότητες που μπορούν να αποτελέσουν από μόνες τους πόλους έλξης. Επίσης την αρχική τοποθέτηση σε νέες αγορές με τον αντίστοιχο επιμερισμό του ρίσκου έναρξης μιας νέας αεροπορικής σύνδεσης ανάλογα με τα προσδοκώμενα οφέλη για κάθε νησί, και πολλές άλλες δράσεις που προκύπτουν υπό την αιγίδα της αγαστής συνεργασίας» ανέφερε μεταξύ άλλων το άρθρο που έγινε η αφορμή της παραπάνω επίσκεψης.

Λαμβάνοντας υπόψη τον εν λόγω άρθρο που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Νικολιδάκης ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σκιάθου Αθανάσιο Ζλατούδη, ο οποίος και ενημέρωσε σχετικά τους ομολόγους του σε Αλόννησο και Σκόπελο. Σκοπός του ταξιδιού, που διήρκεσε από τις 24 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου ήταν η φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, με γνώμονα την ποιοτική αναγνωρισιμότητα των Βορείων Σποράδων. Η φιλοξενία του δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ιδιώτες – επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε κάθε νησί.

Οι ομορφιές των νησιών θα κοσμήσουν με φωτογραφίες και κείμενα το επόμενο τεύχος του περιοδικού «De Griekse Gids» που σημαίνει «Ο Ελληνικός Οδηγός» και θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιανουαρίου 2013. Θα διανεμηθεί μεταξύ των άλλων δωρεάν στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, σε διάφορες εκθέσεις σε Βέλγιο και Ολλανδία, ενώ θα πωλείται επίσης μέσω Ιντερνέτ και μέσω Ελληνικών εστιατόριων σε Βέλγιο και Ολλανδία. Μέσω της προβολής των τριών νησιών του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, δημιουργούνται πολλαπλάσια οφέλη για την τουριστική οικονομία σε τοπικό επίπεδο.

Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικο-πολιτιστικούς και τεχνολογικούς παράγοντες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του συμπλέγματος των Β. Σποράδων, συνεπικουρούμενοι από φορείς ιδιωτικών επιχειρήσεων, θέτουν τις βάσεις για την στρατηγική χάραξη μιας μακροπρόθεσμης τουριστικής πολιτικής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου