ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Λιγότερα δρομολόγια προς Αλόννησο

λιγότερα-δρομολόγια-προς-αλόννησο-190114

Εντονες αντιδράσεις δημιουργεί στην τοπική κοινωνία της Αλοννήσου η μείωση των δρομολογίων του πλοίου και συγκεκριμένα του «Εξπρές Πήγασος» το οποίο αντικατέστησε προσωρινά το «Εξπρές Σκιάθος» το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, το «Εξπρές Πήγασος» που ήταν δρομολογημένο στην ακτοπλοϊκή γραμμή Αγίου Κωνσταντίνου-Βορείων Σποράδων, θα προσεγγίζει την Αλόννησο την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Κυριακή, ενώ το ερχόμενο Σάββατο, όσοι έχουν ως προορισμό τα νησιά, θα εξυπηρετηθούν αποκλειστικά από το φλάιν κατ. Εν αναμονή της ανακοίνωσης των δρομολογίων της πλοιοκτήτριας εταιρίας για την φθινοπωρινή και την χειμερινή περίοδο, επικρατεί έντονος προβληματισμός στους επαγγελματίες της Αλοννήσου, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η φετινή σεζόν.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Κώστας Ευσταθίου «η μείωση των δρομολογίων συνεπάγεται ανάλογη ταλαιπωρία για τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στον προορισμό τους. Παρότι καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες να διευρύνουμε την τουριστική σεζόν, δυστυχώς, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, σε επίπεδο δρομολογίων, ενώ πρέπει να λάβουμε παράλληλα υπόψη ότι δεν ανακοινώνονται έγκαιρα τα δρομολόγια, και κατά συνέπεια ο κόσμος δεν μπορεί να προγραμματίσει ανάλογα τις διακοπές του» προσθέτει ο ίδιος.

Το θέμα των δρομολογίων τέθηκε, εξάλλου, υπόψη του αρμόδιου Υπουργού από τους Δημάρχους των τριών νησιών, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Βόρειες Σποράδες και αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την χερσαία Μαγνησία. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, επισημαίνει ότι «καταβάλλουμε διαρκώς προσπάθειες χωρίς όμως αποτέλεσμα, γιατί το πρόβλημα παραμένει».

Παράλληλα, ο κ. Βαφίνης τονίζει ότι «για τους κατοίκους της Αλοννήσου, τα ταχύπλοα δεν αποτελούν πλέον επιλογή, αλλά, αντίθετα, ανάγκη». Κατά συνέπεια, παρόλη την οικονομική κρίση, που περιορίζει δραματικά το εισόδημα των Ελλήνων και των κατοίκων της Αλοννήσου κατ’ επέκταση «είμαστε υποχρεωμένοι να κινούμαστε προς το Βόλο και αντίστροφα, για γιατρούς, για νοσοκομεία και για άλλες συναφείς υπηρεσίες, υποχρεωτικά και εξ ανάγκης, μόνο με τα ταχύπλοα» αναφέρει ο κ. Βαφίνης, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «τα άλλα δύο νησιά έχουν την δυνατότητα καθημερινής μεταφοράς με συμβατικό πλοίο, άρα και της επιλογής του ταξιδιού με πιο φθηνό εισιτήριο».

Για «δυσμενή εξέλιξη» κάνει λόγο και ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, επισημαίνοντας ότι «η μείωση των δρομολογίων σημειώνεται σε μια χρονική περίοδο που το νησί της Σκοπέλου έχει ακόμη τουρίστες». Ο ίδιος τονίζει παράλληλα ότι «θα επικοινωνήσουμε με την πλοιοκτήτρια εταιρία και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα, διότι γινόμαστε αποδέκτες πολλών παραπόνων από τους επισκέπτες του νησιού». Αν συνυπολογιστεί μάλιστα το γεγονός ότι συνεχίζονται οι πολιτικοί γάμοι και τα νησιά των Βορείων Σποράδων είναι εξαιρετικά δημοφιλή σε αυτό το πεδίο, είναι ευκόλως αντιληπτά τα προβλήματα που δημιουργούνται, λόγω της μείωσης των δρομολογίων του συμβατικού καραβιού.

Κοινή θέση των επαγγελματιών, των φορέων και των κατοίκων των νησιών είναι ότι αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο η άνετη μετακίνηση των τουριστών, προκειμένου να επανέλθουν στην περιοχή μας και γι’ αυτό τον λόγο είναι αναγκαία η συνδρομή της εταιρίας που δραστηριοποιείται στην γραμμή των Βορείων Σποράδων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου