Ξένοι επιστήμονες στην Αλόννησο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-30, 12:05:41
Ξένοι επιστήμονες  στην Αλόννησο

Δεκάδες ομάδες επιστημόνων από όλο τον κόσμο προσελκύει η Διεθνής Ακαδημία Ομοιοπαθητικής που δημιούργησε προ ετών στην Αλόννησο ο καθηγητής Γιώργος Βυθούλκας, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες επιστήμονες να παρακολουθήσουν σειρά μαθημάτων πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Η παρουσία των ξένων γκρουπ στο νησί, συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη, διότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ενότητες στην διάρκεια της σεζόν και κατά συνέπεια η Αλόννησος φιλοξενεί σημαντικούς επισκέπτες, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πρόσφατα φιλοξενήθηκαν στο νησί περισσότεροι από εκατό Γερμανοί επιστήμονες προκειμένου να παρακολουθήσουν σειρά μαθημάτων στην Ακαδημία, ενώ στην διάρκεια της σεζόν βρέθηκαν στο νησί πολυάριθμες ομάδες επιστημόνων από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσία, Μεξικό κ.λ.π.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα, στην διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και έως την 31η Αυγούστου προγραμματίζονται μαθήματα ομοιοπαθητικής για έλληνες ιατρούς και Μεταπτυχιακά μαθήματα ομοιοπαθητικής για μαθητές από Ρωσία και άλλες χώρες από τις 10 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Όλα τα μαθήματα ομοιοπαθητικής πραγματοποιούνται στη Διεθνή Ακαδημία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο. Το κτήριο της Ακαδημίας χτίστηκε πριν 12 χρόνια και είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία, ενώ όλα τα μαθήματα διδάσκονται από τον Γιώργο Βυθούλκα.

Τα ομοιοπαθητικά μαθήματα αποτελούνται από ζωντανές και βιντεοσκοπημένες περιπτώσεις, με αναλύσεις και θεωρία βασισμένη στην 40χρονη εμπειρία του Γιώργου Βυθούλκα. Υπενθυμίζεται ότι ο Γεώργιος Βυθούλκας είναι Επίτιμος Καθηγητής της Ιατρικής Ακαδημίας της Μόσχας, Καθηγητής στην Ιατρική Ακαδημία του Κιέβου και Συνεργάτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Χώρας των Βάσκων (2001-2004). Το 1996 βραβεύτηκε με το Right Livelihood Award (γνωστό και ως Alternative Nobel Prize, www.rightlivelihood.org) για την προσφορά του στον τομέα της Ομοιοπαθητικής. Το 2000 βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Ουγγρικής Δημοκρατίας, από τον Πρόεδρο της χώρας, για το έργο του στην ομοιοπαθητική επιστήμη.

To 1995 ίδρυσε στην Αλόννησο τη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής, που αποτελεί, όπως προαναφέρθηκε, πόλος έλξης για πολλούς επιστήμονες, διεθνώς. Με τη διδασκαλία του στην Ακαδημία αποτυπώνει τη σαραντάχρονη εμπειρία του στην Oμοιοπαθητική και αναλύει τη θεωρία του για τα επίπεδα υγείας. Από το 1980, οπότε διδάσκει στην Αλόννησο, μέχρι σήμερα, έχουν εκπαιδευτεί περίπου 5.500 γιατροί από 32 χώρες. Ο κ. Βυθούλκας είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 22 γλώσσες, ενώ τα άρθρα του έχουν αναρτηθεί στο PubMed και στο ScienceDirect.

Στην εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος-Larousse / Britannica, σε ένα τρίστηλο άρθρο, αναφέρεται ως «κορυφαίος ομοιοπαθητικός, από τους διασημότερους αναμορφωτές της Ομοιοπαθητικής κατά τον εικοστό αιώνα, αυτός που προσέθεσε νέα δυναμική στη θεραπευτική της Ομοιοπαθητικής επάνω σε επιστημονικές βάσεις».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=