ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απομάκρυνση υπόγειων καλωδίων

απομάκρυνση-υπόγειων-καλωδίων-200069

Η επίλυση σημαντικού προβλήματος που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην περιοχή της Αγίας Ελένης, τέθηκε στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σκιάθος».

Με έγγραφο που απέστειλαν τα μέλη του Συλλόγου στους καθ’ ύλην αρμοδίους, υπογραμμίστηκαν οι κίνδυνοι που δημιουργούνται λόγω της αποκάλυψης υπόγειων καλωδίων, στην παραλία της Αγίας Ελένης. Άμεση και αποτελεσματική ήταν η κινητοποίηση της Λιμενικής Αρχής, όταν με πρωτοβουλία του Συλλόγου «η Σκιάθος» απεστάλη στις 17 Ιουλίου, επιστολή προς τη ΔΕΗ (Υπεύθυνο Δικτύου) με θέμα: «Ρύπανση παραλίας Αγίας Ελένης, από καλώδια της ΔΕΗ». Στην επιστολή δόθηκε έμφαση στην εικόνα που παρουσίαζε το παραπάνω σημείο, εξαιτίας των καλωδίων που είχαν αποκαλυφθεί, αποτελώντας εστία κινδύνου και ρύπανσης με πιθανές νομικές επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος, απαξιώνοντας την ομορφιά της παραλίας.

Η παραπάνω ενέργεια κοινοποιήθηκε στον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Νικόλαο Κατσάμπα, ο οποίος ενήργησε προς την ίδια κατεύθυνση, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στο υπεύθυνο τμήμα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας, ώστε να επιληφθεί της κατάστασης και να απομακρυνθούν τα καλώδια, ευπρεπίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο.

Με σκοπό την άμεση έκδοση οδηγίας προς τους επισκέπτες της παραλίας Λαλάρια, καθώς και τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων στη συγκεκριμένη παραλία, ώστε να απαγορευθεί η λήψη-απομάκρυνση των χαρακτηριστικών βότσαλων (λαλάρια), τα οποία δημιουργούνται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» απευθύνθηκε στο Λιμενάρχη Σκιάθου Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Νικόλαο Κατσάμπα, ζητώντας την συνδρομή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αλλοίωση του μοναδικού τοπίου είναι αισθητή εν συγκρίσει με τα δέκα προηγούμενα χρόνια, σε βαθμό μη αντιστρεπτό, ώστε να θεωρείται επιβεβλημένη η προστασία της παραλίας για να διατηρηθεί, τουλάχιστον στην υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση. Ο Λιμενάρχης Σκιάθου ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε στην έκδοση σχετικής οδηγίας, προς ενημέρωση των ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και των μεταφερομένων περιηγητών-τουριστών, σχετικά με απαγόρευση λήψης-απομάκρυνσης βότσαλων (λαλάρια) από την παραλία, ενημερώνοντας τους συγχρόνως για την επιβολή νόμιμων κυρώσεων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης. Στο σημείο αυτό, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ή Σκιάθος» εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Λιμενάρχη Σκιάθου «για την άριστη συνεργασία και την ευαισθησία που επέδειξε».
Θέλοντας να προβάλει, εξάλλου, τις ιδιαίτερες ομορφιές του νησιού, αλλά και να κάνει γνωστές τις εναλλακτικές δράσεις που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης, ο ίδιος Σύλλογος προχώρησε στη δημιουργία ενός σποτ προβολής-παρουσίασης της Σκιάθου Με δεδομένη την οικονομική κρίση «θεωρούμε αναγκαία την παραπάνω ενέργεια η οποία θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση, και παράλληλα θα προσφέρει στην ποιοτική προβολή του νησιού» όπως υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου