Πρωτιές στις Βόρειες Σποράδες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-29, 12:06:46
Πρωτιές στις Βόρειες Σποράδες

Στην πρώτη γραμμή των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες εξετάσεις βρέθηκαν δύο αριστούχοι απόφοιτοι των Λυκείων Σκιάθου και Σκοπέλου, οι οποίοι σημείωσαν εντυπωσιακές επιδόσεις, εν μέσω χιλιάδων υποψηφίων.

Ο άριστος των αρίστων Φιλάρετος Φιλαρέτου, απόφοιτος του Λυκείου Σκιάθου, που αναδείχθηκε πρώτος στις Βόρειες Σποράδες, εισάγεται στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 18.560 μόρια. Ο νεαρός αριστούχος, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του Κώστα, Τοπογράφου Μηχανικού, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα «με μεθοδικό και σταθερό διάβασμα κάθε μέρα» όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Η Σχολή στην οποία εισάγεται είναι η πρώτη του επιλογή κι όπως τονίζει δεν ήταν έκπληξη για τον ίδιο το τελικό αποτέλεσμα, διότι το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσε, εξασφάλιζαν την εισαγωγή του, στην σχολή της επιλογής του.

Στην χορεία των κορυφαίων από τις Βόρειες Σποράδες εγγράφεται ταυτόχρονα ο Δημήτρης Πατσής, αριστούχος απόφοιτος του Λυκείου Σκοπέλου, ο οποίος εισάγεται τρίτος στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 17.600 μόρια. Ο νεαρός απόφοιτος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, αναφέροντας ότι «υπήρχε μια σειρά κι ένας ρυθμός σταθερός στο διάβασμα» για να προσθέσει ότι «είχα μια σταθερή επίδοση και πιστεύω ότι αυτό με βοήθησε». Αναμένοντας την έναρξη των Πανεπιστημιακών του σπουδών, εργάζεται, αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του στην διάρκεια του καλοκαιριού. «Στόχος μου είναι να ολοκληρώσω την Σχολή μου και να συνεχίσω ενδεχομένως, με μεταπτυχιακές σπουδές» ομολογεί ο ίδιος, ατενίζοντας με αισιοδοξία το επαγγελματικό του μέλλον.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=