ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γερμανίδα βουλευτής στη Σκόπελο

γερμανίδα-βουλευτής-στη-σκόπελο-202680

Η Αννέτ Γκροθ είχε διαδοχικές συναντήσεις με φορείς των νησιών

Επίσκεψη στην Σκόπελο πραγματοποιεί η Γερμανίδα Βουλευτής Αννέτ Γκροθ, η οποία βρίσκεται στο νησί με τον σύζυγό της.

Η κ. Γκροθ, η οποία είναι πρόεδρος της Επιτροπής της Γερμανοελληνικής Φιλίας και Συνεργασίας, της Γερμανικής Βουλής και παράλληλα Βουλευτής της Αριστεράς, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη δεσμών φιλίας με τα νησιά των Βορείων Σποράδων και γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, προηγήθηκε ανάλογη επίσκεψη στην Σκιάθο.

Η Γερμανίδα Βουλευτής, επισκέφτηκε διαδοχικά τον Δήμαρχο Σκιάθου, Νίκο Πλωμαρίτη και τον Δήμαρχο Σκοπέλου, Γιώργο Μιχελή, συνοδευόμενη από τον επίτιμο πρόξενο της Γερμανίας στην Θεσσαλία, Γιώργο Παπαρίζο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Παπαρίζος ανέφερε ότι «βασικό θέμα της επίσκεψης της κ. Γκροθ στα νησιά των Βορείων Σποράδων είναι η προώθηση δράσεων, είτε αυτές σχετίζονται με την υποστήριξη περιβαντολλογικών δράσεων, επιστημονικών δράσεων, αλλά τουριστικών συνεργασιών, για την περιοχή των Βορείων Σποράδων».

Ο ίδιος τονίζει παράλληλα ότι «η Αννέτ Γκροθ είναι μια σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας, η οποία έχει λόγο και πρόσβαση σε φορείς, έχει άποψη και είναι πολύ θετική απέναντι στους Έλληνες και προσπαθεί σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, να βρει τρόπους προώθησης της Ελληνογερμανικής συνεργασίας».

Η κ. Γκροθ επισκέφτηκε διάφορες περιοχές των νησιών και είχε την ευκαιρία να γευτεί την τοπική φιλοξενία και να συνομιλήσει με διάφορους φορείς. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής επεσήμανε από την πλευρά του ότι «συζητήσαμε τα προβλήματα των νησιών με την κ. Γκροθ, η οποία κράτησε σημειώσεις για διάφορα ζητήματα, τα οποία ζητούν λύση και παράλληλα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου