Ενδιαφέρον για τη φιλοξενία ανέργων

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-24, 13:22:51
Ενδιαφέρον για τη     φιλοξενία ανέργων

Εντονο είναι το ενδιαφέρον των επαγγελματιών της Σκιάθου στο πρόγραμμα φιλοξενίας ανέργων από διάφορες περιοχές, το οποίο θα υλοποιηθεί στο διάστημα από 12-24 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι επιχειρήσεις της Σκιάθου : Elsa Hotel με πέντε δωμάτια (Έλσα Ζεμπέκη και Κωστής Ζεμπέκης), Κατερίνα Guest House ένα δωμάτιο (οικογένεια Βαπορτζή), Central Guest House, ένα δωμάτιο, (οικογένεια Βαπορτζή), Hotel LALARIA δύο δωμάτια (Λέτσιος Νικόλαος) και Manolas Studios με ένα διαθέσιμο δωμάτιο (Γκίγκη Αναστασία ). Στο μεταξύ, εκδηλώνεται ενδιαφέρον συμμετοχής και από άλλους επιχειρηματίες του νησιού, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου και η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, σε συνεργασία με τον Όμιλο STAR, θεσπίζουν για πρώτη φορά το πρόγραμμα φιλοξενίας ανέργων σε 90 δωμάτια του νησιού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας και αδυνατούν εκ των πραγμάτων να μπουν στην διαδικασία των καλοκαιρινών διακοπών. Το εν λόγω πρόγραμμα φιλοξενίας θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει τρία τετραήμερα (12-24 Σεπτεμβρίου) ενώ σε κάθε τετραήμερο θα φιλοξενούνται άνεργοι σε τριάντα δωμάτια.

Το πρόγραμμα καθώς και οι επιχειρήσεις οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό, θα προβληθούν τόσο από το κανάλι του STAR όσο και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ θα γίνει και αναδημοσίευση σε εκατοντάδες blog και ιστοσελίδες. Στόχος της μεγάλης αυτής προσπάθειας δεν είναι άλλος από την ανάδειξη του κοινωνικού προφίλ της Σκιάθου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο μεταξύ, ο Ομιλος, που συγκεντρώνει ήδη 205 περίπου επιχειρήσεις του νησιού, αναπτύσσει ευρύ κύκλο κοινωνικών πρωτοβουλιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και ευρύτερα. Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση επισημαίνεται ότι είναι ουσιαστικής σημασίας παράγοντας η συμμετοχή των τοπικών επιχειρηματιών.

Όπως αναφέρει μάλιστα στο σημείο αυτό ο κ. Μάκης Κουκουλάκης, μέλος του Ομίλου Επιχειρηματιών της Σκιάθου «οι επιχειρηματίες του νησιού είναι υπέρ της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και στόχος μας είναι να διευρύνουμε τον κύκλο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσουμε, διερευνώντας παράλληλα τις δράσεις που θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε και στην διάρκεια του χειμώνα». Στο μεταξύ, όσοι επιχειρηματίες του νησιού επιθυμούν να συνδράμουν την πρωτοβουλία φιλοξενίας ανέργων, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24270 21350, για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=