Καλοκαιρινά προγράμματα με αθλητικές δράσεις για τα παιδιά της Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-22, 06:59:35
Καλοκαιρινά προγράμματα με αθλητικές δράσεις για τα παιδιά της Σκιάθου

Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά στη Σκιάθο

 

Ολοκληρώθηκαν προχθές τα καλοκαιρινά προγράμματα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου, τα οποία διήρκεσαν δύο μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό λειτούργησαν δύο  καλοκαιρινά τμήματα :  κολύμβησης, που γίνεται την τελευταία δεκαετία και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τμήμα beach volley.

Στο δεύτερο συμμετείχαν 40 παιδιά Ε, ΣΤ Δημοτικού και Γυμνασίου και τα μαθήματα  πραγματοποιήθηκαν στην παραλία Βρωμόλιμνος  με υπεύθυνο τον καθηγητή φυσικής αγωγής, Ιωάννη Ζήκο. 

Παρόλο που το συγκεκριμένο τμήμα λειτούργησε για πρώτη φορά , ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν τόσο μεγάλος ώστε δόθηκε η υπόσχεση από την υπεύθυνη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σκιάθου, Πόλυ  Κουτσίκου,  τα μαθήματα να συνεχισθούν και το Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθούν με τουρνουά beach volley.

  Στο πρόγραμμα της κολύμβησης συμμετείχαν  105 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Στόχος  ήταν η εξοικείωση με το υγρό στοιχείο με τη μορφή ασκήσεων σε παιγνιώδη μορφή στις μικρές ηλικίες και βαθμιαία ανάλογα με το επίπεδο η εκμάθηση βασικών τεχνικών στα τέσσερα στυλ της κολύμβησης.

Δημιουργήθηκαν επτά τμήματα  με υπεύθυνους καθηγητές φυσικής αγωγής τους: Κωνσταντίνα Τσότσου, Πόλη Κουτσίκου, Νίκο Τασιόπουλο και Γιάννη  Καρβέλη.  Με τη λήξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν αγώνες επίδειξης τεχνικής στην κολύμβηση σε κλίμα ενθουσιασμού και δόθηκαν σε όλα τα παιδιά  αναμνηστικά μπλουζάκια.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=