Διεθνείς προσωπικότητες στη Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-21, 12:34:48
Διεθνείς προσωπικότητες στη Σκόπελο

Σημαντικοί εκπρόσωποι της κινηματογραφικής τέχνης βρέθηκαν πρόσφατα στην Σκόπελο, προκειμένου να μυήσουν δεκάδες νεαρούς φίλους της έβδομης τέχνης, στα μυστικά της δημιουργίας ενός φιλμ. Δίπλα στους μαθητές βρίσκονταν ως εκπαιδευτές καταξιωμένοι καθηγητές της έβδομης τέχνης και της τηλεόρασης, όπως o Wangtae Lim, Πρύτανις στο Dong-Ah Institute of Media and Arts στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, ο Taedon Oh, Καθηγητής Τηλεόρασης στο Dong Ah Institute of Media and Arts, ο Kalman Czibolya, Διευθυντής του Zoom to Europe and Asia στην Ουγγαρία, ο Sittisak Chanyawut, Καθηγητής Τηλεόρασης στο Rajabat University στην Ταϊλάνδη, η Alexandra Fedina, Καθηγήτρια Ηθοποιίας στο Schepkin Theatrical School στη Ρωσία και η Ekaterina Fedina, Ρωσίδα μουσικοσυνθέτρια.

Οι παραπάνω προσωπικότητες βρέθηκαν στην Σκόπελο στο πλαίσιο του δεύτερου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για νέους, που πραγματοποιήθηκε στο νησί, στο διάστημα μεταξύ 3 και 7 Αυγούστου. Περίπου 50 μαθητές του νησιού, ηλικίας 13-18 ετών διδάχθηκαν υποκριτική, συγγραφή σεναρίου, διεύθυνση και τεχνικές δεξιότητες κινηματογράφησης, ηλεκτρονική επεξεργασία, τεχνικές ήχου και κάμερας. Ο τίτλος του φεστιβάλ ήταν «My Greece» και στόχος του να αμφισβητήσει τα αρνητικά στερεότυπα που έχουν συνδεθεί με τους Έλληνες, τα τελευταία χρόνια, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες ηθοποιών, σεναριογράφων, σκηνοθετών, τεχνικών, ηχοληπτών, χειριστών κάμερας και κατάφεραν με την επιμέλεια των εκπαιδευτών να γράψουν, διευθύνουν και να κινηματογραφήσουν, τέσσερις ταινίες μικρού μήκους. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού Σκοπέλου και οργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από το Ίδρυμα Τεχνών Σκοπέλου (Skopelos Foundation for the Arts), έναν αμερικάνικο καλλιτεχνικό οργανισμό με έδρα τη Σκόπελο, ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό να προωθήσει το διάλογο μεταξύ Ελλήνων καλλιτεχνών και της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=