Πρωτοβουλίες για την παραλία Λαλάρια

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-20, 13:59:13
Πρωτοβουλίες για την παραλία Λαλάρια

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η διάσημη παραλία Λαλάρια της Σκιάθου και στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της προστασίας ενός επίγειου παράδεισου. Με σκοπό την άμεση έκδοση οδηγίας προς τους επισκέπτες της παραλίας Λαλάρια, καθώς και τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων στη συγκεκριμένη παραλία, ώστε να απαγορευθεί η λήψη-απομάκρυνση των χαρακτηριστικών βότσαλων (λαλάρια), τα οποία δημιουργούνται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» απευθύνθηκε στο Λιμενάρχη Σκιάθου Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Νικόλαο Κατσάμπα, ζητώντας την συνδρομή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αλλοίωση του μοναδικού τοπίου είναι αισθητή εν συγκρίσει με τα δέκα προηγούμενα χρόνια, σε βαθμό μη αντιστρεπτό, ώστε να θεωρείται επιβεβλημένη η προστασία της παραλίας για να διατηρηθεί, τουλάχιστον στην υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση. Ο Λιμενάρχης Σκιάθου ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε στην έκδοση σχετικής οδηγίας, προς ενημέρωση των ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και των μεταφερομένων περιηγητών-τουριστών, σχετικά με απαγόρευση λήψης-απομάκρυνσης βότσαλων (λαλάρια) από την παραλία, ενημερώνοντας τους συγχρόνως για την επιβολή νόμιμων κυρώσεων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης.

Άμεση και αποτελεσματική ήταν επίσης η κινητοποίηση της Λιμενικής Αρχής, όταν με πρωτοβουλία του Συλλόγου «η Σκιάθος» απεστάλη στις 17 Ιουλίου, επιστολή προς τη ΔΕΗ (Υπεύθυνο Δικτύου) με θέμα: «Ρύπανση παραλίας Αγίας Ελένης, από καλώδια της ΔΕΗ». Στην επιστολή δόθηκε έμφαση στην εικόνα που παρουσίαζε το παραπάνω σημείο, εξαιτίας των καλωδίων που είχαν αποκαλυφθεί, αποτελώντας εστία κινδύνου και ρύπανσης με πιθανές νομικές επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος, απαξιώνοντας την ομορφιά της παραλίας.

Η παραπάνω ενέργεια κοινοποιήθηκε στον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Νικόλαο Κατσάμπα, ο οποίος ενήργησε προς την ίδια κατεύθυνση, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στο υπεύθυνο τμήμα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας, ώστε να επιληφθεί της κατάστασης και να απομακρυνθούν τα καλώδια, ευπρεπίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο. Στο σημείο αυτό, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ή Σκιάθος» εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Λιμενάρχη Σκιάθου «για την άριστη συνεργασία και την ευαισθησία που επέδειξε».

Θέλοντας να προβάλει, εξάλλου, τις ιδιαίτερες ομορφιές του νησιού, αλλά και να κάνει γνωστές τις εναλλακτικές δράσεις που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης, ο ίδιος Σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός σποτ προβολής-παρουσίασης της Σκιάθου Με δεδομένη την οικονομική κρίση «θεωρούμε αναγκαία την παραπάνω ενέργεια η οποία θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση, και παράλληλα θα προσφέρει στην ποιοτική προβολή του νησιού» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Το σποτ εστιάζει σε μια συνολική παρουσίαση της Σκιάθου, στον πολιτισμό και την ιστορία της με πολύ μοντέρνα και εντυπωσιακά πλάνα και θα προωθηθεί για, χρήση στο διαδίκτυο, προβολή σε τηλεοπτικά κανάλια και εκθέσεις που αφορούν στον τουρισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Gabari με δαπάνη του Συλλόγου και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 24 Ιουνίου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=