Συντήρηση στο εξωκκλήσι του Αη Λιά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-17, 13:58:06
Συντήρηση στο εξωκκλήσι του Αη Λιά

Την Σκιάθο επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση των μελών της Τοπικής Επιτροπής Βορείων Σποράδων της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), ο πρόεδρος της Επιτροπής και μέλος του ΔΣ της ΕΛΛΕΤ κ. Μιχάλης Πρώιος.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, όπου πρόκειται να γίνουν εργασίες συντήρησης, και θεωρήθηκε απαραίτητο από τα μέλη να δοθούν οδηγίες από τον κ. Πρώιο ως ειδικού και έμπειρου σε θέματα αναστήλωσης ώστε να αποτραπούν λανθασμένες παρεμβάσεις και πιθανών μη αναστρέψιμες.

Η παραπάνω πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών της Τοπικής Επιτροπής στη Σκιάθο, που στόχο έχει αφενός την καταγραφή των εξωκλησιών, και αφετέρου τη δημιουργία ενός πλαισίου προστασίας και φροντίδας, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για κάθε ενέργεια που στο μέλλον θα αποτελεί απειλή για την αλλοίωση και καταστροφή των ιστορικών και μορφολογικών χαρακτηριστικών αυτών. Στην προσπάθεια αυτή απαραίτητοι «συνοδοιπόροι» θα είναι οι ειδικοί επιστήμονες της ΕΛΛΕΤ, οι Ιερείς του νησιού και οι Σκιαθίτες που έχουν αναλάβει να φροντίζουν τα εξωκλήσια του νησιού.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=