Φιλοξενία ανέργων στο νησί της Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-17, 12:05:33
Φιλοξενία ανέργων  στο νησί της Σκιάθου

Καινοτόμα πρωτοβουλία αποτελεί το πρόγραμμα φιλοξενίας ανέργων που θεσπίζεται για πρώτη φορά στο νησί του Παπαδιαμάντη την Σκιάθο, με ιδιαίτερη ευαισθησία και αποδέκτες όσους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Ο Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου και η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, σε συνεργασία με τον Όμιλο STAR θα προσφέρουν, συγκεκριμένα, φιλοξενία σε ανέργους οι οποίοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας, διαθέτοντας γι’ αυτό τον σκοπό 90 συνολικά δωμάτια. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι «η προσφορά φιλοξενίας σε συνανθρώπους μας οι οποίοι αδυνατούν να πάνε διακοπές» ως έκφραση έμπρακτης «ηθικής όσο και της οικονομικής στήριξης του κοινωνικού συνόλου στις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύει η χώρα μας».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοξενίας θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει τρία τετραήμερα από τις 12 έως τις 24 Σεπτεμβρίου ενώ σε κάθε τετραήμερο θα προσφέρονται τριάντα δωμάτια για φιλοξενία. Το πρόγραμμα καθώς και οι επιχειρήσεις οι οποίες θα συμμετέχουν σε αυτό, θα προβληθούν τόσο από το κανάλι του STAR όσο και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έχουν ήδη απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους ξενοδόχους και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αναγκαία η στήριξη όλων μας».

Η παραπάνω πρωτοβουλία είναι απόρροια της γενικότερης κοινωνικής ευαισθησίας που υπάρχει για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά και απτή απόδειξη της αλληλέγγυας διάθεσης που αναπτύσσει ο επιχειρηματικός κόσμος της Σκιάθου. Πρόθεση των εμπνευστών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η διευθέτηση όλων των λεπτομερειών την ερχόμενη εβδομάδα και η οργάνωση του πρωτότυπου, ομολογουμένως, εγχειρήματος, προς όφελος δεκάδων ανέργων. Η συγκεκριμένη προσπάθεια θα αναδείξει, όπως εκτιμάται, το κοινωνικό προφίλ της Σκιάθου, ενώ παράλληλα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=