ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε ιδιώτες το λιμάνι Σκιάθου

σε-ιδιώτες-το-λιμάνι-σκιάθου-212642

Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων

Τις έντονες αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής της Σκιάθου προκαλεί η απόφαση για τη δρομολόγηση ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταφέρεται στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους, μέσω συμβάσεων παραχώρησης, κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων.

Πρόκειται για τους λιμένες και τους τουριστικούς λιμένες σε Ζάκυνθο, Κατάκωλο, Τουρλό Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέας Επιδαύρου, Γλυφάδας, Πόρου, Σκιάθου, Σκύρου, Αγίου Νικολάου Κρήτης, Ιτέας Φωκίδας , Καλαμαριάς (Αρετσού) Κω, Αλίμου, Υδρας, Ρεθύμνου, Ρόδου (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδας και Αργοστολίου.

Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης , διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων, να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της σύμβασης παραχώρησης.

Δεν περιμέναμε ότι το λιμάνι θα έβγαινε στο σφυρί, δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού κ. Πλωμαρίτης που σημειώνει πως η μεγάλη αυτή υποδομή του νησιού απαιτεί μεγάλο κονδύλια για να αναπτυχθεί, αλλά μέσα από μία ορθή μελέτη όλα ήταν εφικτά.

Εμείς δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Μέχρι τώρα όλες οι συζητήσεις περιστρέφονταν στο να κατασκευαστεί στο νησί μαρίνα, μέσω συμβάσεων παραχώρησης και πολλοί ήταν οι επενδυτές που είχαν ενδιαφερθεί. Το γεγονός ότι το λιμάνι αποκρατικοποιείται είναι όμως μία άλλη υπόθεση και δεν ξέρουμε που θα οδηγηθούμε.

Γύρω από το λιμάνι αναπτύσσουν δραστηριότητες διάφορες ομάδες όπως ο Σύλλογος Αλιέων και πιστεύω πως δεν μπορεί να γίνουν κινήσεις χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία. Εμείς πρέπει να πούμε πως βλέπουμε το αύριο του λιμανιού και τι θέλουμε. Δεν περίμενα πως θα γινόμασταν ξένοι στον τόπο μας και να μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ ότι το λιμάνι θα περάσει σε χέρια ιδιωτών, δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού.

Το ΚΚΕ«Αν ο λαός δεν τους εμποδίσει, κυβέρνηση και ΕΕ είναι ικανοί να εκχωρήσουν στους εφοπλιστές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όχι μόνο τα λιμάνια, αλλά και την ίδια τη θάλασσα», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου