ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σήμερα ξεκινάει η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Eβδομάδα Βορείου Αιγαίου

σήμερα-ξεκινάει-η-διεθνής-ιστιοπλοϊκ-221322

Δεκάδες ιστιοπλόοι θα συναντηθούν σήμερα στη Σκόπελο

Με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων σκαφών ανοίγει σήμερα στο λιμάνι της Σκοπέλου η αυλαία της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου που θα διαρκέσει έως τις 11 Αυγούστου. Οι αγώνες πραγματοποιούνται από το Ναυτικό Όμιλο Ανοικτής Θάλασσας στη Σκόπελο με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

O Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας, με τη βοήθεια του τοπικού Ομίλου Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. υπόσχονται μια εξαιρετική διοργάνωση τόσο σε θάλασσα, όσο και στεριά, όπου με την υποστήριξη του Δήμου Σκοπέλου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις. Οι ιστιοπλόοι που συμμετέχουν φέτος προέρχονται από το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, τη Σκόπελο και τη Σκύρο, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στα χωρικά ύδατα των Βορείων Σποράδων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΝΙΚΟΣ, Βαγγέλης Δρόσος, επισημαίνει ότι «έχει προσφερθεί πολλή εθελοντική εργασία από όλους, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Η σημερινή έναρξη των αγώνων θα συνοδευτεί από το χορευτικό της Γλώσσας, ενώ στο κλείσιμο, πέρα από τις καθιερωμένες απονομές, προγραμματίζεται πάρτι, προς τιμή των συμμετεχόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοργανωτής Όμιλος, παρά το γεγονός ότι δεν τυγχάνει οποιασδήποτε κρατικής επιχορήγησης, αλλά και παρά την γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλοι αντιμετωπίζουν, επιμένει στη διεξαγωγή της μοναδικής ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης του καλοκαιριού σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο και μιας από τις σημαντικότερες Πανελλαδικά.

Με τον τρόπο αυτό δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ιστιοπλόους της περιοχής να συνδυάσουν το αγαπημένο τους άθλημα με διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά, αυτό της Σκοπέλου, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις. Η οργανωτική επιτροπή προσπάθησε να συγκεράσει τις αγωνιστικές προτιμήσεις των αγωνιζομένων, αλλά και να μειώσει τα έξοδα συμμετοχής τόσο των σκαφών, όσο και των πληρωμάτων. Έτσι, εκτός από το μειωμένο παράβολο, ο Δήμος και η τοπική κοινωνία της Σκοπέλου, έχοντας οργανώσει το πρόγραμμα «Πάμε Σκόπελο 2012», θα προσφέρει στους αγωνιζόμενους ειδικές εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Στο αγωνιστικό κομμάτι η σημαντικότερη καινοτομία είναι ότι αποφασίστηκε ο διαχωρισμός της κατηγορίας ORCi, που συγκεντρώνει τις περισσότερες συμμετοχές, σε δυο κλάσεις με κριτήριο όχι μόνο το GPH κάθε σκάφους αλλά και την παλαιότητα του, έτσι ώστε να είναι οι αγώνες πιο δίκαιοι για σκάφη που στερούνται μέσα στον ίδιο αγωνιστικό στόλο, λόγω σχεδιαστικών διαφορών και ηλικίας, την ευκαιρία να αποδείξουν την ναυτοσύνη, το αγωνιστικό πνεύμα και ικανότητες που χαρακτηρίζει τα πληρώματά τους. Ιδιαίτερη ανταπόκριση αναμένεται να έχει, εξάλλου, και το Κύπελλο Σχολών Ιστιοπλοΐας που αθλοθετούν οι Νέοι Ιστιοπλόοι του Ν.Ο.Α.Θ. για το πλήρωμα της Σχολής Ιστιοπλοΐας που θα διακριθεί στη σειρά των αγώνων. Σε μια χώρα που δυστυχώς ακόμα και σήμερα παραμένουν λίγοι οι τυχεροί που αποκτούν επαφή με την ιστιοπλοΐα από τα παιδικά τους χρόνια, ο Όμιλος αποφασίζει να επιβραβεύσει ειδικά τις προσπάθειες των ιστιοπλόων που έστω και σε μεγαλύτερη ηλικία αγάπησαν και συνδέθηκαν το άθλημα. «Ευχή μας η προτεραιότητα όλων να γίνει η ενασχόληση των παιδιών με την θάλασσα» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου