ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διευκολύνσεις και για τρίτεκνους

διευκολύνσεις-και-για-τρίτεκνους-233984

Πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων αναπτύσσει ο Δήμος Σκιάθου, που προωθεί την ένταξη του Παιδικού Σταθμού του νησιού σε ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Προ ημερησίας τέθηκε, συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρόταση ένταξης του παιδικού σταθμού του Δήμου Σκιάθου σε ειδικό πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από την ΕΟΚ, το οποίο είναι ευεργετικό για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο παιδικός σταθμός θα επιχορηγείται με το ποσό των 2.000 περίπου ευρώ για κάθε παιδί, με αποτέλεσμα να απαλλάσσονται από τα έξοδα των τροφείων οι εργαζόμενες μητέρες. Όπως προαναφέρθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εφόσον ενταχθεί ο Δήμος Σκιάθου, θα είναι ευεργετικό για τις εργαζόμενες μητέρες οι οποίες πληρούν συγκεκριμένες οικονομικές προϋποθέσεις.

Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν, εξάλλου, χωρίς καμία μεταβολή, τα τροφεία που ισχύουν στον παιδικό σταθμό του Δήμου Σκιάθου, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου. Λαμβάνοντας υπόψη την περίοδο της κρίσης που προβληματίζει την συντριπτική πλειοψηφία του τοπικού πληθυσμού, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου συνηγόρησαν υπέρ της διατήρησης των τροφείων ως έχουν, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενες μητέρες του νησιού. Σημαντικό είναι, παράλληλα, το γεγονός ότι στην κατηγορία των πολυτέκνων εντάσσονται πλέον και οι τρίτεκνοι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, οι οποίοι θα τύχουν των ευεργετικών ρυθμίσεων που προβλέπονται.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου