Δύο μόνο γιατροί στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-12, 11:54:54
Δύο μόνο γιατροί στο  Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου ελλείψει ιατρικού προσωπικού, σε μια περίοδο κατά την οποία αυξάνεται διαρκώς ο τοπικός πληθυσμός λόγω της καθημερινής άφιξης τουριστών.

Την συγκεκριμένη στιγμή, ο πληθυσμός του νησιού εξυπηρετείται από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, ιατρό κ. Τριανταφύλλου και μια αγροτική γιατρό, οι οποίοι κυριολεκτικά δίνουν καθημερινό αγώνα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες του νησιού, εργαζόμενοι κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Σε μια περίοδο κατά την οποία τριπλασιάζεται ο πληθυσμός του νησιού και διάφορα έκτακτα περιστατικά προκύπτουν σε καθημερινή βάση, οι δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου δίνουν τιτάνια μάχη με τον χρόνο, υπερβαίνοντας κι αυτές ακόμη τις ανθρώπινες δυνάμεις τους.

Την πλήρη αγανάκτησή του εκφράζει ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, ο οποίος κάνει λόγο για «τραγικές καταστάσεις, που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα με την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών». Το τραγικότερο στοιχείο στην κατάσταση που βιώνουν οι δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας της Σκοπέλου είναι ότι αδυνατούν να συναντηθούν με τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς διαβιούν επί 24ώρου βάσεως στον χώρο εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτα περιστατικά.

Στο μεταξύ, μία αγροτική ιατρός εξυπηρετεί τις ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου της Γλώσσας, το οποίο επίσης προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. «Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι προφανές εάν κληθεί και η αγροτική ιατρός της Γλώσσας να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, πραγματοποιώντας έξτρα εφημερίες» επισημαίνει στο σημείο αυτό ο κ. Μιχελής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η αγροτική ιατρός της Γλώσσας πραγματοποιεί τέσσερις εφημερίες την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκ των πραγμάτων προβλήματα στις περιοχές της Γλώσσας και του Έλιος, που μένουν ακάλυπτες.

Η κάλυψη των επιπλέον θέσεων που προβλέπονται, κρίνεται επιβεβλημένη, βάση των προαναφερθέντων, και όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος του νησιού, ο οποίος δηλώνει «απογοητευμένος από την ανταπόκριση του διοικητικού κέντρου», είναι εξίσου δυσάρεστο το γεγονός ότι υλοποιείται με δυσκολία και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, λόγω δυσκολίας στην πρόσβαση μέσω διαδικτύου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=