Προσλήψεις 131 ανέργων στα νησιά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-21, 20:32:12
Προσλήψεις 131 ανέργων στα νησιά

Ευοίωνες προοπτικές δημιουργούνται στο πεδίο της εύρυθμης λειτουργίας των νησιωτικών Δήμων και της κάλυψης των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών τους, μέσω της κάλυψης 131 συνολικά θέσεων. Η έγκριση του παραπάνω προγράμματος αποτελεί πάγιο αίτημα και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, δεδομένου ότι θα καλυφθούν για διάστημα πέντε μηνών καίριοι τομείς, που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης, λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι πίνακες με τις απαιτούμενες θέσεις έχουν ήδη αναρτηθεί και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 3 Ιουλίου. Το αίτημα της κάλυψης των απαιτούμενων θέσεων έχει κατ’ επανάληψη διατυπωθεί μετ’ επιτάσεως από τους επικεφαλής των νησιών, οι οποίοι επισημαίνουν από κοινού ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, θα δοθούν, έστω προσωρινά, λύσεις σε ουσιαστικά ζητήματα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι Δήμαρχοι των τριών νησιών εκφράζουν την ικανοποίησή τους, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ανοίγουν δρόμοι απασχόλησης, σε εποχές κατά τις οποίες σημειώνουν διαρκή άνοδο οι δείκτες ανεργίας. Οι παραπάνω θέσεις θα καλυφθούν μέσω της σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» από το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.).

Μέσω του παραπάνω προγράμματος θα απασχοληθούν πενήντα άτομα στον Δήμο Σκιάθου, προκειμένου να καλύψουν διάφορες ειδικότητες, όπως εργάτες καθαριότητας, υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, οδηγοί λεωφορείων, γραφίστας, παροχή φροντίδας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, απασχόληση σε δημιουργικές δραστηριότητες μέσα από αθλητικές διοργανώσεις και εκδηλώσεις, εξωραϊσμός και αισθητική αποκατάσταση δρόμων, παραλιών, λιμανιού και πάρκων κλπ. Μιλώντας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Σκιάθου, Νίκος Πλωμαρίτης, επισημαίνει ότι «αποτελεί αναμφίβολα σημαντική βοήθεια για τον Δήμο. Η ανεργία έχει πλήξει ακόμη και τις τουριστικές περιοχές, και φυσικά είναι ένα βοήθημα από την μια πλευρά για τους ευπαθείς αυτούς ανθρώπους, που ανήκουν στις τάξεις των ανέργων, ενώ από την άλλη πλευρά είναι μια βοήθεια για τον Δήμο, γιατί αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να προβούμε σε προσλήψεις, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που υπάρχει».

Στον Δήμο Σκοπέλου, αντίστοιχα, θα καλυφθούν τριάντα έξι συνολικά θέσεις, εκ των οποίων οι είκοσι έξι αφορούν στον Δήμο και οι υπόλοιπες δέκα στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου. «Ελπίζω να ολοκληρωθούν γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες και έως τις 10 Ιουλίου να έχουν καλυφθεί οι θέσεις, οι οποίες είναι ουσιαστικής σημασίας, διότι αντιμετωπίζουμε σοβαρότητα πρόβλημα σε σχέση με την λειτουργία των Μουσείων, λόγω έλλειψης προσωπικού» επισημαίνει ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα καλυφθούν καίριας σημασίας θέσεις, για την λειτουργία των μουσείων του νησιού, τόσο στην Σκόπελο, όσο και στην Γλώσσα.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που αναμένεται να καλυφθούν, εγγράφονται μεταξύ άλλων θέσεις για την αξιοποίηση της οικίας Νιρβάνα, την καθαριότητα και την ανακύκλωση, την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος κ.λ.π.

Στον Δήμο Αλοννήσου, τέλος, θα απασχοληθούν σαράντα πέντε συνολικά άνεργοι, εκ των οποίων οι τριάντα θα εργαστούν στον Δήμο και οι υπόλοιποι δέκα πέντε στο νομικό πρόσωπο. «Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση, ώστε να προχωρήσουμε στην πρόσληψη των ανέργων το συντομότερο δυνατό» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. Όπως προσθέτει παράλληλα ο ίδιος «οι πενταμηνίτες θα συμβάλουν αποφασιστικά στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, καλύπτοντας διάφορες θέσεις». Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν, περιλαμβάνουν διάφορους τομείς, όπως καθαρισμός παραλιών, διαχείριση περιβάλλοντος, καθαριότητα Αλσών και Δασών, φροντίδα Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, υποστήριξη εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων κ.λ.π.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=