Σφάδαζε στο έδαφος... αλλά ασθενοφόρο δεν υπήρχε

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-20, 11:02:58
Σφάδαζε στο έδαφος... αλλά ασθενοφόρο δεν υπήρχε

Είκοσι πέντε λεπτά… σφάδαζε στο έδαφος ένας τουρίστας χθες το πρωί στην παραλία του Σκιάθου… όμως οδηγός ασθενοφόρου δεν υπήρχε για να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου. Την ώρα που το όμορφο νησί του Παπαδιαμάντη είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες, η διαχείριση των θεμάτων της υγείας παραμένει προβληματική.

Χθες ένας αλλοδαπός τουρίστας τραυματίστηκε ελαφρά, όμως επί 25 λεπτά παρέμενε στο έδαφος διότι δεν υπήρχε οδηγός στο Κ. Υγείας Σκιάθου για να οδηγήσει το ασθενοφόρο.

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί πάμπολλες φορές, οι γιατροί του Κ.Υ. έχουν επισημάνει με έγγραφα το πρόβλημα εν όψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου, ωστόσο η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα με τους ίδιους δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση που να αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Στο Κ.Υ. Σκιάθου απασχολούνται τρεις οδηγοί για το ασθενοφόρο. Δεν επαρκούν όμως για τις 90 βάρδιες που υπάρχουν το μήνα, ενώ η Πολιτεία καλύπτει μόνο τις 23 βάρδιες ανά άτομο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές ημέρες κάθε μήνα τα πρωινά το Κ.Υ Σκιάθου να μένει ακάλυπτο όσον αφορά στους οδηγούς ασθενοφόρου.

Ο άτυχος αλλοδαπός τουρίστας χθες τραυματίστηκε στις 9.30 το πρωί στο δρόμο Κουκουναριές - Σκιάθος. Μάταια οι διερχόμενοι περίμεναν ασθενοφόρο . Στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου χθες το πρωί δεν υπήρχε σε βάρδια οδηγός με αποτέλεσμα τελικά ο αλλοδαπός τουρίστας με Ι.Χ αυτοκίνητο ιδιώτη. Ευτυχώς τα τραύματά του ήταν ελαφριά και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.

Σημειώνεται ότι στη Σκιάθο απασχολούνται τρείς οδηγοί στο Κέντρο Υγείας, ενώ ακόμη ένας υπάλληλος χρησιμοποιείται ως οδηγός προκειμένου να καλυφθούν -όπως τονίζεται- από τους ίδιους τους εργαζόμενους οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού που το νησί βουλιάζει από τουρίστες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=