Εν αναμονή της τελικής έγκρισης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-18, 20:16:45
Εν αναμονή   της τελικής έγκρισης

Σε ουσιαστική φάση εισέρχεται το πλάνο λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων των νησιών των Βορείων Σποράδων, καθώς αναμένεται η υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης από την κ. Γερακούδη. Στο μεταξύ έχουν συγκροτηθεί σε Σώμα τα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων των νησιών και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες συσκέψεις. Επίσης έχει ήδη πραγματοποιηθεί η παράδοση-παραλαβή από το Λιμενικό Ταμείο της Σκοπέλου και πρακτικά τα νεοσυσταθέντα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία αναμένεται να αναλάβουν επίσημα δράση, αμέσως μετά την έκδοση της τελικής έγκρισης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Πασχάλης Πασχάλης, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου επισημαίνει ότι «μόλις εκδοθεί η απόφαση από την αποκεντρωμένη διοίκηση, θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους και τις προτεραιότητές μας. Η υλοποίηση των σχεδίων μας, προσθέτει ο ίδιος, είναι πάντα συνάρτηση της τουριστικής περιόδου, η πρέπει να είναι ικανοποιητική, προκειμένου να έχουμε έσοδα, τα οποία θα μας βοηθήσουν να κάνουμε πράξη τις προτεραιότητές μας». Ερωτηθείς σχετικά με τους στόχους που τίθενται προς υλοποίηση, ο κ. Πασχάλης επισημαίνει ότι «είναι σημαντικό για μας το σημείο στο οποίο ελλιμενίζονται τα τουριστικά σκάφη και παράλληλα η αποκατάσταση του λιμανιού όπου προσεγγίζουν τα πλοία». Σε κάθε περίπτωση πάντως, απαιτείται προηγουμένως η τελική επικύρωση από την αρμόδια αρχή, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η νέα δομή.

Ομοίως και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, αναμένεται η διαπιστωτική πράξη και όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΔΣ και Δήμαρχος του νησιού κ. Γιώργος Μιχελής «όσο διαρκεί η αναμονή της τελικής έγκρισης είμαστε σε επικοινωνία με το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου και τον πρόεδρο κ. Μελαχροινάκη, από την πλευρά του οποίου υπάρχει, αντίστοιχα, η βούληση για συνεργασία». Στο μεταξύ, έχουν προηγηθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται και αναμένεται η διαπιστωτική από πλευράς της υπερπεριφερειάρχου, για να τεθεί σε λειτουργία το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σκοπέλου.

Σε ότι αφορά, τέλος, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αλοννήσου, ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Καλογιάννης τονίζει ότι «υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα και σε ότι αφορά, ειδικότερα, στο θέμα της καθαριότητας, θα συνεργαστούμε με τον Δήμο». Σε πρώτη φάση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αλοννήσου θα στεγαστεί στον Δήμο και όπως τονίζει ο κ. Καλογιάννης «έχοντας λιγότερα λειτουργικά έξοδα, θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να κάνουμε πράξη τους στόχους μας, θέτοντας αρχικά σε προτεραιότητα τα βασικά έργα, για να προχωρήσουμε σταδιακά και στα υπόλοιπα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα έσοδά μας».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=