ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξησαν τη δύναμή τους κατά 10 μονάδες στο Δήμο της Αλοννήσου

αύξησαν-τη-δύναμή-τους-κατά-10-μονάδες-σ-263924

Αφησε πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ τους Ανεξάρτητους

Κοντά στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες κινήθηκε η αύξηση της εκλογικής δύναμης για τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο της Αλοννήσου. Από τις χθεσινές εκλογές η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων έμεινε σχεδόν ίδια με εκείνη που τους έδωσαν οι κάλπες του Μαΐου, αφού εκατέρωθεν συγκέντρωσαν την προτίμηση μεγαλύτερου αριθμού ψηφοφόρων.

Το ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία έφτασε στο 31,12% από 21,23%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει το ίδιο ποσοστό (12,38%) με το ΠΑΣΟΚ πέρασε στη δεύτερη θέση με 23,02%, αφήνοντας πίσω τους «πράσινους» κατά 12,98%.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το ένα από τα τέσσερα κόμματα που κατέγραψε άνοδο έστω και περιορισμένη, κατά 0,60%. Το ίδιο και η Χρυσή Αυγή που έλαβε επιπλέον επτά ψήφους και 0,43% και πέρασε πάνω από το ΚΚΕ, το οποίο είδε την εκλογική του δύναμη να μειώνεται δραματικά.

Με απώλειες στην Αλόννησο η Δημοκρατική Αριστερά κατά 1,11%, που προσπέρασε τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού είχαν πολύ μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού τους κατά 3,4%.

Και στο Δήμο Αλοννήσου η μείωση των ψήφων για το ΚΚΕ ήταν μεγάλη, καθώς έλαβε 42 ψήφους από 87 το Μάιο, με το ποσοστό του να πέφτει κατά -4,95%. Πρώτη του ποσοστού του κατέγραψε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ενώ τα υπόλοιπα μικρά κόμματα κινήθηκαν σε μονοψήφιο αριθμό ψηφοδελτίων. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Δημιουργία Ξανά που έχασαν 19 από τις 25 ψήφους του Μαΐου, του Δεν Πληρώνω που απώλεσε 13 από τις 18 ψήφους και των Πειρατών που από τους 11 ψηφοφόρους που το επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές σταθερός στη θέση του έμεινε μόλις ο ένας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου