Μικροί δημιουργοί εν δράσει…

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-12, 20:44:34
Μικροί δημιουργοί   εν δράσει…

Τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει το Πολιτιστικό Εργαστήρι στις 14, 15 και 16 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σκιάθου, στο Μπούρτζι και θα περιλαμβάνουν στις 14, στις 15 και 16 Ιουνίου έκθεση των δημιουργιών των μαθητών από 7:00-9:00 μμ. Το Σάββατο 16 Ιουνίου 7:00-9:00 μμ προγραμματίζεται διαδραστικό εργαστήρι ζωγραφικής και κεραμοπλαστικής με την καθοδήγηση των δασκάλων του εργαστηρίου.Στις 9:00-10:00 μμ θα πραγματοποιηθεί, αντίστοιχα, η γιορτή λήξης του φετινού πρώτου κύκλου μαθημάτων. Η γιορτή θα πλαισιωθεί με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα των καλλιτεχνών Linda (τραγούδι) και Λευτέρη Κανέλλο (πιάνο-αρμόνιο-τραγούδι).

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι σε διάστημα λειτουργίας επτά μηνών κατάφερε να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 130 μαθητές να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους στην ζωγραφική και την κεραμοπλαστική.

Αποτελεί καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε μέσα από την επιθυμία να υπάρχει μια σταθερή δομή γνώσης και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, καθώς διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόθυμο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Οι δύσκολοι καιροί, δεν στάθηκαν τροχοπέδη στην υλοποίηση της ιδέας της κ. Δέσποινας Άννη, η οποία ενέπνευσε την ομάδα του εργαστηρίου και υλοποιήθηκε έτσι, εκ των ενόντων χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια, η σύσταση του. Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία και πάνω από όλα η επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από το να συμβάλλει στη βελτίωση και στην άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.

Η ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου ευχαριστεί θερμά τους δασκάλους κ. Σταύρο Τσιμπλιαράκη, κ. Γιάννη Μιτζέλο, κ. Στάθη Κουμιώτη, την κ. Μαρία Καλατζή και την κ. Χρύσα Διολέττα που στήριξαν εθελοντικά την προσπάθεια. Μελλοντικός στόχος είναι να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα τμήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=