Ανακύκλωση γυαλιού στη Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-12, 19:54:07
Ανακύκλωση γυαλιού στη Σκόπελο

Υπέρμαχοι της ανακύκλωσης και της προστασίας, γενικότερα, του περιβάλλοντος, δηλώνουν οι επικεφαλής των νησιών, οι οποίοι υιοθετούν ανάλογες πρωτοβουλίες. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναπτύσσονται και στην Σκόπελο, όπου προστίθεται δυναμικά η ανακύκλωση γυαλιού, εμπλουτίζοντας το συγκεκριμένο πεδίο. Στο προσεχές, μάλιστα, διάστημα, πρόκειται να τοποθετηθούν πενήντα μπλε κάδοι σε διάφορα σημεία του νησιού, προκειμένου να συγκεντρώνονται τα άχρηστα αντικείμενα από γυαλί, τα οποία προορίζονται για ανακύκλωση. Για την υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου είναι αναγκαία, ωστόσο, η τοποθέτηση δύο κοντέινερς, τα οποία θα διευκολύνουν την όλη διαδικασία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και δη των επαγγελματιών του νησιού από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου κ. Γιώργο Φύβγα, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η συνεργασία των συμπολιτών μας, για να επιτύχει το εγχείρημα». Στο πλαίσιο ενίσχυσης της ενημερωτικής προσπάθειας, εντάσσεται, εξάλλου, η έκδοση φυλλαδίων, τα οποία παρέχουν αναλυτικές πληροφορίες στους κατοίκους της Σκοπέλου, σχετικά με τις παραμέτρους της νέας πρωτοβουλίας που αναπτύσσεται. «Είναι δύσκολες οι εποχές που διανύουμε αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος στηρίζει την ανακύκλωση και είμαι αισιόδοξος για την έκβαση των προσπαθειών που καταβάλλουμε στην ανακύκλωση» τονίζει ο κ. Φύβγας και προσθέτει «είναι ουσιαστικής σημασίας κεφάλαιο η συνεργασία του κόσμου για την επίτευξη του κοινού στόχου».

Οι επιμέρους δράσεις που αναπτύσσονται στην Σκόπελο και αφορούν στην ανακύκλωση, περιλαμβάνουν επιπροσθέτως διάφορα είδη όπως μαγειρικά λίπη, λαμπτήρες, μπαταρίες και άχρηστες οικιακές συσκευές. Σύμφωνα μάλιστα με τα υπάρχοντα δεδομένα, έχει ήδη συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός άχρηστων οικιακών και άλλων ηλεκτρικών συσκευών προς ανακύκλωση, ο όγκος των οποίων καλύπτει δύο κοντέινερς. Πριν από λίγους μήνες είχαν συγκεντρωθεί παράλληλα εννέα επιπλέον τόνοι άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών που δόθηκαν για ανακύκλωση, με προφανείς ευεργετικές επιπτώσεις σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ανακύκλωση και η καθαριότητα αποτελούν αναμφίβολα τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και εγγράφονται αμφότερα, ως θεμελιώδη κεφάλαια στο πεδίο της γενικότερης ανάπτυξης του νησιού. Εν αναμονή της έγκρισης των διμηνιτών που θα ενισχύσουν, στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, τον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου, εντείνονται οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής προς την τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του νησιού κ. Φύβγας, απηύθυνε εγγράφως παραινέσεις συνεργασίας στους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι : «Η δύσκολη οικονομική κατάσταση σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και τα συνεχή προβλήματα στο μηχανολογικό εξοπλισμό του δήμου καθιστούν περισσότερο αναγκαία από ποτέ την εφαρμογή του κανονισμού. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η βοήθεια όλων μας (κατοίκων, επαγγελματιών, αλλά και επισκεπτών) και θα πρέπει να συνεργαστούμε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων». Στην ίδια επιστολή καθίσταται σαφές ότι «σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε οποιαδήποτε απορρίμματα σε δημοτικούς ή δημόσιους χώρους ή έξω από τους κάδους αποκομιδής, μιας και στους παραβάτες θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα». Όπως υπογραμμίζει τέλος ο κ. Φύβγας η συνεργασία όλων, θα αποφέρει μακροπρόθεσμα καρπούς προς όφελος του νησιού.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=