ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προστασία βυζαντινών μνημείων της Σκιάθου

προστασία-βυζαντινών-μνημείων-της-σκ-271742

Συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος» με την 7η Εφορεία

Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των Βυζαντινών Μνημείων της Σκιάθου υλοποιούνται από τοπικούς φορείς, σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων. Στο πλαίσιο, συγκεκριμένα, μίας σημαντικής, για το νησί, συνεργασίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» με την 7η Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων, ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο επικοινωνία και ενέργειες με πρώτο θέμα τη λήψη μέτρων προστασίας του Καθολικού της Μονής Ευαγγελισμού έξω από το Κάστρο.

Με αφορμή τα παραπάνω, στις 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη-αυτοψία της Διευθύντριας της 7ης ΕΒΑ κ. Σδρόλια στη Μονή Ευαγγελισμού, στο Κάστρο, παράλληλα δε στην Μονή Παναγία Κεχριά και την Μονή της Παναγίας Εικονίστριας. Σε συνέχεια της επίσκεψης της κ. Σδρόλια και της σχετικής αλληλογραφίας που ακολούθησε με το Σύλλογο, στις 5 Ιουνίου επισκέφθηκαν, αντίστοιχα, το νησί ο κ. Μητσάτσικας συντηρητής της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο κ. Χατζηγιάννης αρχιτέκτονας ειδικός στην αναστήλωση βυζαντινών μνημείων.

Με τη φιλοξενία και βοήθεια του Συλλόγου, οι δύο ειδικοί επισκέφθηκαν τα παραπάνω μνημεία και διενήργησαν αυτοψία και εργασίες στήριξης των τοιχογραφιών στη Μονή Εικονίστριας. Στο μεταξύ, αναμένονται οι προτάσεις τους για περαιτέρω ενέργειες. Στο σημείο αυτό ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» διατυπώνει «θερμές ευχαριστίες στην κ. Σδρόλια, για την άμεση ανταπόκριση και την ευαισθησία που επέδειξε για τη διάσωση των παραπάνω Βυζαντινών Μνημείων της Σκιάθου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου