Η Σκόπελος τίμησε τον Θεοδωράκη

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-06, 20:07:40
Η Σκόπελος τίμησε τον Θεοδωράκη

Αφιέρωμα τιμής στο έργο του ανυπέρβλητου Μίκη Θεοδωράκη ήταν η συναυλία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον ασφυκτικά γεμάτο αύλειο χώρο του Ορφέα, με πρωτοβουλία του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Σκοπέλου. Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκπροσωπώντας τον συνθέτη οι συνεργάτες του Στάθης Κατσίπης και Γιάννης Λυκάκης, οι οποίοι μετέφεραν στους διοργανωτές και το κοινό τους θερμούς χαιρετισμούς και τις σκέψεις του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη. Αίσθηση προκάλεσε, ιδιαίτερα, στους παριστάμενους το μήνυμα του συνθέτη, για τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, ως θεμελιώδεις αξίες στην περίοδο που διανύουμε.

Στο μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο διάβασε ο κ. Λυκάκης, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «χαίρομαι ιδιαίτερα που, σε πείσμα των καιρών, εσείς μένετε σταθερά προσηλωμένοι στην ελληνική μουσική και την ελληνική ποίηση. Τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για το κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών, που εκπροσωπώ, έχουν ιδιαίτερη σημασία τέτοιες εκδηλώσεις, ειδικά όταν προέρχονται από πρωτοβουλίες φορέων, όπως π.χ. Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ο Εθελοντισμός και η Αλληλεγγύη είναι οι αρχές που θα μας κρατήσουν όρθιους και θα μας δείξουν το μέγεθος του Πολιτισμού μας, που με τόσο βάναυσο τρόπο προσπαθούν διάφοροι καλοθελητές να τον αμφισβητήσουν».

Τα διαχρονικά μουσικά μοτίβα του εμπνευσμένου συνθέτη απέδωσαν εξαιρετικά καταξιωμένοι ντόπιοι μουσικοί, καθώς και η χορωδία που δημιουργήθηκε από την εθελοντική ομάδα του Δήμου Σκοπέλου. Αναλυτικά συμμετείχαν εθελοντικά οι : Θανάσης Σύρος, Κώστας Λεμονής, Στέλιος Παχής, Γιώργος Φάλκος, Κώστας Σουρμαϊνης, Γεωργία Παπαζήση, Μαρία Κοσμά, Αγγελική Μερεστούδη, καθώς και η χορωδία του Γραφείου Εθελοντισμού Σκοπέλου.

Ο ιστορικός κινηματογράφος της Σκοπέλου που κυριολεκτικά άλλαξε όψη χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία, πλημμύρισε από μελωδίες που συγκινούν πάντα το κοινό. Το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων και τα συμβολικά δώρα που προσέφεραν οι διοργανωτές στον συνθέτη, μαρτυρούν τα έντονα συναισθήματα των Σκοπελιτών. Ο κ. Λυκάκης παρέλαβε από την αντιδήμαρχο κ. Αγγελέτου αντίγραφο αρχαίου νομίσματος της Πεπαρήθου και πολυτελή έκδοση για την Σκόπελο, μεταφέροντας στον Μίκη Θεοδωράκη τον θαυμασμό του κοινού για το έργο και την προσφορά του, στην τέχνη και τον πολιτισμό.

(Φώτο: Γιώργος Πούλιος)

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=