ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόσληψη εποχικών στη Σκόπελο

πρόσληψη-εποχικών-στη-σκόπελο-282481

Στην πρόσληψη έντεκα διμηνιτών θα προχωρήσει ο Δήμος Σκοπέλου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την αντιμετώπιση εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών, ήταν το βασικό θέμα της σημερινής, έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, ελλείψει προσωπικού.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά, συγκεκριμένα, στην πρόσληψη έξι εργατών καθαριότητας, ενός εργάτη με ημίονο, μιας καθαρίστριας, ενός οδηγού, μιας νηπιαγωγού και μιας βρεφονηπιοκόμου.

Οι διαδικασίες πρόσληψης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε δύο περίπου εβδομάδες, προκειμένου να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό οι τρέχουσες ανάγκες της Σκοπέλου, οι οποίες εστιάζονται κατά βάση στον τομέα της καθαριότητας. «Η πρόσληψη διμηνιτών είναι μια αναγκαία λύση και θα δώσει μια ανάσα στο Δήμο, που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω έλλειψης προσωπικού» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής.

Στην ίδια συνεδρίαση, εξάλλου, συζητήθηκε η εκμίσθωση τμήματος δημοτικού ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Γλώσσης για την τοποθέτηση μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.) από Τραπεζικό Οργανισμό της Ελλάδας. Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Σκοπέλου, τόνισε ότι «αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών συνταξιούχων οι οποίοι διαμένουν στην Γλώσσα, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να απαιτείται να μεταβούν στην Σκόπελο προκειμένου να εισπράξουν την σύνταξή τους». Το ΑΤΜ θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Γλώσσας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες του νησιού. Την πλήρη αντίθεσή του στην συγκεκριμένη πρόταση διατύπωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χρήστος Βασιλούδης, τονίζοντας ότι διαφωνεί με την «εκμίσθωση δημοτικού χώρου αντί συμβολικού αντιτίμου» καθώς θα μπορούσε να προηγηθεί δημοπρασία για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου, ώστε να καταβληθεί το αντίστοιχο τίμημα.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης συγκαταλέγονταν, τέλος, και η πρόταση συμμετοχής του Δήμου Σκοπέλου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «Βόρειες Σποράδες». Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελής «είναι ωφέλιμη η εφαρμογή παρόμοιων προγραμμάτων και με βρίσκει απολύτως σύμφωνο κάθε παρόμοια πρωτοβουλία που έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση και κατάρτιση ανέργων, την παροχή υπηρεσιών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα επιχείρηση κ.λ.π.».

Κάθετα αντίθετος δήλωσε απέναντι στην συγκεκριμένη πρόταση ο κ. Ραμαντάνης, τονίζοντας στην τοποθέτησή του ότι «δεν πρόκειται να λυθούν με αυτό τον τρόπο τα προβλήματα της ανεργίας. Πρόκειται για ακροβατισμούς, όπως είπε χαρακτηριστικά, μέσα από τους οποίους δεν νομίζουμε ότι θα λυθούν τα προβλήματα της ανεργίας και γενικά της απασχόλησης».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου