ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χτύπημα στον τουρισμό της Αλοννήσου

χτύπημα-στον-τουρισμό-της-αλοννήσου-286909

Εντονη ανησυχία προκαλεί στους ξενοδόχους της Αλοννήσου, αλλά και όλης της Ελλάδας, η παρούσα περίοδος πολιτικής ρευστότητας, η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο στις κρατήσεις από το εξωτερικό, «παγώνοντας» επιπροσθέτως σε ορισμένες περιπτώσεις και την καταβολή των συμφωνηθέντων. Σε επιστολή που απέστειλε, συγκεκριμένα, τουρ οπερέιτορ του εξωτερικού σε ξενοδοχειακή μονάδα της Αλοννήσου που περιλαμβάνεται μεταξύ επτά ελληνικών μονάδων που συνεργάζεται, ανακοίνωσε αναστολή των πληρωμών καθώς και των προκαταβολών που έχουν συμφωνηθεί, επικαλούμενος την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί αναμφίβολα σοβαρό πλήγμα για τη ξενοδοχειακή μονάδα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα όλες τις πτυχές του αλυσιδωτού προβλήματος που δημιουργεί η αρνητική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Η αναστολή πληρωμών λόγω της ρευστής κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα, είναι ένα νέο φαινόμενο, που τείνει να εκλάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Εξίσου ανησυχητικό είναι, ωστόσο, το «πάγωμα» της υπογραφής συμβολαίων για την επόμενη σεζόν. «Πολλοί τουρ οπερέιτορς αρνούνται να υπογράψουν συμβόλαια για την επόμενη χρονιά και είναι γενικά επιφυλακτικοί, αναμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις» υπογραμμίζει σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Κώστας Ευσταθίου, ο οποίος προσθέτει «ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα υπογράψουν αργότερα».

Η τρέχουσα κατάσταση προκαλεί ανατροπές και φέρνει στο προσκήνιο καταστάσεις πρωτόγνωρες για τους ξενοδόχους, καθώς επί σειρά ετών, η υπογραφή των συμβολαίων για την επόμενη σαιζόν πραγματοποιούνταν κατά κανόνα, εντός του διμήνου Μαΐου- Ιουνίου. Οι κρατήσεις έχουν «παγώσει» για τα ξενοδοχεία της Αλοννήσου και σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ευσταθίου, ο Μάιος θα κλείσει με σημαντική πτώση έναντι της αντίστοιχης περσινής χρονιάς. Στην παρούσα φάση υπάρχουν ξένοι στο νησί, κυρίως Άγγλοι, Ολλανδοί και Δανοί, αλλά το «πάγωμα» των κρατήσεων γεννά ανησυχία και προβληματισμό σε σχέση με την γενικότερη εξέλιξη της σεζόν. Η τρέχουσα κατάσταση δημιουργεί εξάλλου αλυσιδωτές αντιδράσεις και μια σειρά από δυσμενείς επιπτώσεις οι οποίες καθιστούν αδύνατη την ασφαλή διατύπωση προβλέψεων ή συμπερασμάτων για το μέλλον.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου