ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στη Σκόπελο

ιστιοπλοϊκές-διοργανώσεις-στη-σκόπε-287555

Ιστιοπλόοι από διάφορες περιοχές θα βρεθούν στη Σκόπελο

Σημαντικές ιστιοπλοϊκές διοργανώνεις με διεθνή χαρακτήρα θα πραγματοποιηθούν εντός του καλοκαιριού στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου, ενισχύοντας την θέση του νησιού στον τουριστικό χάρτη. Στο πλαίσιο των σημαντικών διοργανώσεων εγγράφεται αναμφίβολα ο Αγώνας Βορείων Σποράδων που διοργανώνεται για 14η συνεχόμενη χρονιά, στις 2 και 3 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του ΙΟΒΑΘ, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης.

Οι συμμετοχές στην φετινή διοργάνωση έχουν υπερβεί τις 30 και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η έλευση των ιστιοπλόων από διάφορες περιοχές στην Σκόπελο. Ο ΝΙΚΟΣ, ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Κολυμβητικός Όμιλος Σκοπέλου έχει προετοιμάσει το πεδίο για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των συμμετεχόντων, ενισχύοντας τους διαύλους επικοινωνίας του νησιού με τις μεγάλες διοργανώσεις. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι πραγματοποιείται στην περιοχή μας, για 14η φορά, ο αγώνας Βορείων Σποράδων, τον οποίο θεωρούμε αγώνα μας και ο ΝΙΚΟΣ καταβάλλει τα μέγιστα δυνατά από την πλευρά του» υπογραμμίζει ο Βαγγέλης Δρόσος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ναυτικού Ομίλου της Σκοπέλου.

Παράλληλα θα φιλοξενηθεί για δεύτερη χρονιά στην Σκόπελο η Διεθνής Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου, που αποτελεί θεσμό με παγκόσμια εμβέλεια. Η παραπάνω διοργάνωση προγραμματίζεται στο διάστημα μεταξύ 4 και 11 Αυγούστου, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης-Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.

Η ΔΙΕΒΑ, που πραγματοποιούνταν και κατά το παρελθόν στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου, συγκέντρωνε πάντα το ενδιαφέρον των ιστιοπλόων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η επάνοδός της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Σκόπελο, εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος του νησιού αλλά και την τόνωση της τοπικής αγοράς, καθώς τα μέλη των πληρωμάτων και οι συνοδοί τους, απολαμβάνουν την φιλοξενία και τις ομορφιές του νησιού, στην διάρκεια της παραμονής τους. Σύμφωνα με την εκτίμηση των μελών του ΝΙΚΟΣ, θα υπάρξει αθρόα συμμετοχή, τόσο από την βόρεια, όσο και από την νότια Ελλάδα, διότι η Σκόπελος βρίσκεται σε κομβικό σημείο του εθνικού χάρτη και κατά συνέπεια είναι εύκολα προσβάσιμη για όλους τους ιστιοπλόους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Μεταξύ των σημαντικών αθλητικών γεγονότων που θα φιλοξενήσει, τέλος, το νησί στην διάρκεια της θερινής περιόδου, συγκαταλέγεται η φιλοξενία αθλητών, νεαρών ιστιοπλόων υψηλού επιπέδου, οι οποίοι ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό και ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό του ΝΟΒΑ. Το διάστημα της φιλοξενίας των φερέλπιδων αθλητών του ΝΟΒΑ τοποθετείται εντός του Ιουλίου και η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΙΚΟΣ. Τα μέλη του δραστήριου Ομίλου της Σκοπέλου καταβάλλουν, όπως είναι προφανές, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενισχυθούν οι δρόμοι ανάπτυξης του νησιού, με φόντο την θάλασσα και τις διαδρομές σε δημιουργικούς δρόμους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου