ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καμία επιπλέον επιβάρυνση στους δημότες

καμία-επιπλέον-επιβάρυνση-στους-δημό-878788

Σταθερά τα τέλη στον Δήμο Σκοπέλου το 2023, μολονότι η ενεργειακή κρίση έχει εκτινάξει το κόστος

Ο Δήμος Σκοπέλου, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, απόρροια της πολυετούς οικονομικής κρίσης, των συνεπειών της πανδημίας, αλλά και της ενεργειακής κρίσης, που έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις στην οικονομία ευρύτερα, διατηρεί σταθερά, δίχως καμία αύξηση, τα δημοτικά τέλη για το έτος 2023.

Ο Δήμος πήρε την απόφαση, παρά τη μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους (ΔΕΗ, φυσικό αέριο, καύσιμα κλπ.) και τις ανατιμήσεις των υλικών. «Αποφασίσαμε με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του πληθυσμού μας (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι κ.ά.), την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών», επισήμανε ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το δημοτικό συμβούλιο άναψε πράσινο φως και έτσι τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και γενικά κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Σκοπέλου παραμένουν αμετάβλητα.

Για τα τραπεζοκαθίσματα στην κοινότητα Σκοπέλου διατηρείται η ενιαία τιμή εντός και εκτός οικισμού σε 15 ευρώ/τ.μ. και για την κοινότητα Γλώσσας και Κλήματος σε 10 ευρώ/τ.μ. Αντίστοιχα για την τοποθέτηση προσθηκών σε καταστήματα στην κοινότητα Σκοπέλου παραμένει σε 56 ευρώ/τμ και στις άλλες δύο κοινότητες σε 24 ευρώ/τ.μ. Αναφορικά με το τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τους αμαξηλάτες επίσης το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην αυξηθεί και παραμένει σε 160 ευρώ ετησίως. Καμία αύξηση δεν θα γίνει και στον συντελεστή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων που παραμένει και το 2023 σε 0,3ευρώ/τ.μ.

Επίσης αποφασίστηκε η μη αύξηση του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν τα περίπτερα για το 2023 που παραμένει σε 30 ευρώ ανά τ.μ. για όλο τον Δήμο Σκοπέλου. Καμία αύξηση και για το τέλος ακίνητης περιουσίας όπως επίσης σταθεροί παραμένουν το 2023 και οι συντελεστές του τέλους διαφήμισης.

Σταθερό παραμένει και το ανταποδοτικό τέλος δικαιωμάτων χρήσης του δημοτικού σφαγείου όπως επίσης και το δικαίωμα εκποίησης μνημείου που θα ανέρχεται και το 2023 στα 200 ευρώ για τρία χρόνια και το δικαίωμα εκταφής στο ποσό των 150 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου