ΣΠΟΡΑΔΕΣ

ΛΑΣ Θεσσαλίας: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας οικειοποιείται το έργο της λιμνοδεξαμενής Σκοπέλου

λασ-θεσσαλίας-η-περιφέρεια-θεσσαλίας-880176

Πριν από λίγες ημέρες η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, σε μια προσπάθεια να φτιάξει το προεκλογικό της προφίλ, ανακοίνωσε στα ΜΜΕ 48 έργα που κατά την άποψή της άφησαν το αποτύπωμά τους στον αγροτικό τομέα της Θεσσαλίας. Μάλιστα στην προσπάθειά της αυτή, παρουσίασε έργα που δεν τα κατασκεύασε η ίδια, αρκετά απ’ αυτά έχουν προβλήματα και δεν λειτούργησαν ποτέ, άλλα δεν ξεκίνησαν καν και άλλα τέλειωσαν εδώ και πολλά χρόνια.

Ανάμεσα σ’ αυτά που ανακοίνωσε, είναι και η λιμνοδεξαμενή Πανόρμου στη Σκόπελο. Το συγκεκριμένο έργο πέρα από το ότι δεν κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παραλήφθηκε το 2011, χωρίς όμως να λειτουργήσει ποτέ, επειδή έχει σοβαρά προβλήματα, που είχαν επισημανθεί από τον Δήμο Σκοπέλου, που είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά για την ΜΠΕ.

Το υπουργείο όμως ενέκρινε την ΜΠΕ, όπως και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου (ήτοι οι παρατάξεις των κ.κ. Αγοραστού, Τσιλιμίγκα, Κουρέτα και Ακρίβου), πλην της Λαικής Συσπείρωσης, η οποία μάλιστα ανάδειξε το θέμα με δύο επερωτήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά η περιφερειακή αρχή δήλωσε αναρμόδια, παραπέμποντας στο υπουργείο.

Τώρα στο βωμό των προεκλογικών εντυπώσεων, προσπαθεί να το «οικειοποιηθεί» χωρίς ντροπή, ενώ γνωρίζει ότι αυτό δεν λειτούργησε ποτέ.

Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, αντί να ανακοινώνει έργα που δεν κατασκεύασε αυτή και δεν λειτούργησαν ποτέ, καλό θα ήταν να μας απαντήσει τι έκανε τόσα χρόνια και τι προτίθεται να κάνει προς την πλευρά του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για την επιδιόρθωση του έργου, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να ωφελήσει τους κατοίκους της Σκοπέλου, τόσο στον τομέα της άρδευσης, όσο και της ύδρευσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου