ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκόπελο o Αρχιεπίσκοπος για τον πολιούχο του Αγιο Ρηγίνο

στη-σκόπελο-o-αρχιεπίσκοπος-για-τον-πολ-291816

Tη Σκόπελο, η οποία εκκλησιαστικά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, επισκέπτεται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με αφορμή επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 1650 χρόνων από το μαρτύριο του Αγίου Ρηγίνου, πολιούχου Σκοπέλου, 400 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου και 300 ετών από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε χθες την Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, όπου τελέστηκε Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Χθες το μεσημέρι παραβρέθηκε στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του από το Δήμαρχο Σκοπέλου και το απόγευμα εγκαινίασε την Έκθεση Αγιογραφίας και συντηρηθέντων Ι. Κειμηλίων «ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ (από τις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων) – 20.5.2012 έως 28.10.2012» στο Πολιτιστικό Κέντρο ΓΕΩΡΓΑΡΑ, στη Χώρα Σκοπέλου.

Σήμερα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου και το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Γλώσσας για το Βόλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου