ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απαράδεκτη η απόφαση δίωξης διευθύντριας σχολείου

απαράδεκτη-η-απόφαση-δίωξης-διευθύντ-293066

Με αφορμή την πειθαρχική ποινή που επέβαλε το ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου, επειδή αρνήθηκε να υλοποιήσει την εντολή της Διοίκησης για μείωση τμημάτων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Πουλάκης χαρακτήρισε την απόφαση απαράδεκτη.

«Μόνο “έγκλημά” της είναι το ότι επέλεξε να υπερασπιστεί το δημόσιο σχολείο και τις ανάγκες των μαθητών και του εκπαιδευτικού έργου, αντί να υποταχθεί στις εντολές της Διοίκησης που επιδιώκουν την έμπρακτη εφαρμογή της λιτότητας στην παιδεία και του εκπαιδευτικού “Καλλικράτη”.

Μόνο “έγκλημά” της είναι το ότι αρνήθηκε να συμπράξει στην κατάργηση ενός τμήματος της Α’ Γυμνασίου μεσούσης της σχολικής χρονιάς και αντ’ αυτού ζήτησε μαζί με τους συναδέλφους της και το σύλλογο γονέων να καλυφθεί με άλλο φιλόλογο το κενό που είχε δημιουργηθεί», δήλωσε ο Κ. Πουλάκης και πρόσθεσε:

«Από την πλευρά μας, έχουμε από καιρό επισημάνει τις βαρύτατες συνέπειες που θα έχει για το επίπεδο του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου η πολιτική των περικοπών στην παιδεία, κατ’ εφαρμογήν του μνημονίου. Συμπαραστεκόμαστε στην αδίκως διωκόμενη εκπαιδευτικό και καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλίας να διατρανώσουν την πεποίθηση όλης της τοπικής κοινωνίας ότι η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου