ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρ. Τριαντόπουλος: Επιχορήγηση του Δ. Αλοννήσου για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους

χρ-τριαντόπουλος-επιχορήγηση-του-δ-αλ-879683

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση για τον Δήμο Αλοννήσου με 75.000 ευρώ για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης του νησιού.

Μετά από σχετική επικοινωνία και συνεργασία που είχε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με τον Δήμαρχο Αλοννήσου και την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δημοσιεύτηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη η απόφαση της έγκρισης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη και σε συνέχεια συνεργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προβαίνει σε έκτακτη επιχορήγηση 75.000 ευρώ προς τον Δήμο Αλοννήσου, προκειμένου ο τελευταίος να αντεπεξέλθει στο αυξημένο ενεργειακό κόστος για τη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης του νησιού. Η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και δη στην τοπική αυτοδιοίκηση και η Ελληνική Κυβέρνηση με συνεχείς παρεμβάσεις της βοηθά τους ΟΤΑ να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα κόστη. Θερμές ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ανταποκρίθηκε ταχύτατα στο αίτημα του Δήμου Αλοννήσου για τη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος για την τοπική κοινωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου