Τα πέντε έργα που αλλάζουν την εικόνα της Σκοπέλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-10-03, 19:48:55
Τα πέντε έργα που αλλάζουν την εικόνα της Σκοπέλου

Στη Σκόπελο βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός προκειμένου να παραδόσει πέντε νέα έργα για το νησί συνολικού προϋπολογισμού 2.248.342 ευρώ.

«Η Σκόπελος αλλάζει εικόνα. Αλλάζουμε τις συνθήκες ζωής στο νησί. Σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων, δεν παραδινόμαστε, συνεργαζόμαστε, διεκδικούμε, κερδίζουμε, πετυχαίνουμε και ενωμένοι φθάνουμε σε αποτελέσματα δημιουργίας για τους πολλούς» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τα έργα αφορούν:

-το δρόμο «Ελαιοτριβείο Αντωνίου -Κεραμωτό - Mark - Χονδρογιώργη - Περιβολιού» μήκους 5 χιλιομέτρων  στο βόρειο τμήμα του νησιού, από το ύψος της Γλώσσας μέχρι την παραλία Περιβολιού.

- την επέκταση  του νέου δικτύου ύδρευσης στις περιοχές ανάμεσα σε Στάφυλο και Αγνώντα που εξυπηρετεί το νέο ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, τουριστικά καταλύματα, εξοχικές κατοικίες αλλά και την τροφοδότηση των κρουνών πυρόσβεσης που βρίσκονται στην περιοχή.

- την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης λιμένα Σκοπέλου στο σύνολο του παραλιακού μετώπου, από την παιδική χαρά –έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας – έως τον ανοιχτό χώρο εκδηλώσεων κάτω από την εκκλησία της Παναγίτσας. Έργο που αλλάζει την αρχιτεκτονική του τοπίου, την αισθητική και την λειτουργικότητα της παραλιακής ζώνης.

- την Ψηφιακή Διαδραστική Εφαρμογή Κινητών Συσκευών iSkopelos για την προβολή των  φυσικών, πολιτιστικών και τουριστικών  πόρων. Η εφαρμογή  δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να περιηγείται από κινητό ή tabletστη Σκόπελο  τόσο από τον τόπο διαμονής του, όσο και σε πραγματικό χρόνο.

- την Εγκατάσταση και Λειτουργία Ολοκληρωμένου Ευφυούς Συστήματος Έγκαιρης Πυρανίχνευσης που παρέχει  realtime εικόνα από τέσσερις δασικές θέσεις (Παλούκι, Αι Γιάννης- Σκληρή, Αγία Τριάδα- Γλώσσα, Κεραίες ΟΤΕ- Γλώσσα)  στο νησί και παρέχει άμεση ειδοποίηση στα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση ανίχνευσης καπνού και φλόγας.

O Περιφερειάρχης επισκέφτηκε ακόμη το υπό εξέλιξη έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στη Γλώσσα. Με την ολοκλήρωση του έργου η Σκόπελος γίνεται ένα από τα ελάχιστα νησιά στη χώρα που το σύνολο των οικισμών του καλύπτεται από Βιολογικό Καθαρισμό.

Στη Σκόπελο η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί και υλοποίει συνεργασία με το Δήμο Σκοπέλου:

-την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Γλώσσας και του Δημαρχείου Σκοπέλου

-τη δημιουργία Πράσινου Σημείου για την προώθηση της αστικής ανακύκλωσης

-τη δημιουργία Βιβλιοθήκης – Κέντρου Μελετών Λαογραφίας στην οικία Μελαχροινού

-καθαρισμούς ρεμάτων, νέα έργα οδικής ασφάλειας και κατασκευής νέων πεζοδρομίων κπλ.

«Σε συνεργασία με τον πρώην Δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη και τον νυν Δήμαρχο Σταμάτη Περίσση στη Σκόπελο εξελίσσεται διαχρονικά ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων που στηρίζει στην πράξη την βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού, ανταποκρίνεται με σεβασμό και ενδιαφέρον στις επιθυμίες και τις ανάγκες των ανθρώπων με χρήσιμα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητά ζωής» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=