ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνολικά 200 και πλέον πεζοπόροι από όλο τον κόσμο στη Σκιάθο

συνολικά-200-και-πλέον-πεζοπόροι-από-όλο-890219

Με πρωταρχικό στόχο την ενδυνάμωση του εισερχόμενου τουρισμού και την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ιδιαίτερα δε του περιπατητικού τουρισμού, ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στη Σκιάθο το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών-Πεζοπορίας (WTN).

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο μονοπατιών στον κόσμο. Περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών και εισηγήσεων από τους ειδικούς διαφόρων χωρών. Στοχεύει δε στο να φέρει τα μονοπάτια στο μέλλον και στο να εδραιώσει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στον βιωματικό τουρισμό, τον τουρισμό εμπειρίας. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 230 περίπου άτομα από χώρες των πέντε ηπείρων (ΗΠΑ, Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Ισπανία, Νορβηγία, Γαλλία, Τουρκία, Γεωργία, Ταϊβάν, Αυστραλία, Κορέα, Κένυα, Νότια Αφρική, Καναδάς).

Εκτός από τις διά ζώσης ομιλίες προβλέπονται και συνεδρίες με εξ αποστάσεως συμμετοχή, ενώ προβλέπονται παράλληλες δράσεις, όπως ενδεικτικά αναφέρονται εργαστήρια, πεζοπορία σε μονοπάτι της περιοχής.

Το συνέδριο διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα και αποτελεί σημαντική ευκαιρία προβολής της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δήμου Σκιάθου σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών (World Trails Network), την περιφέρεια Θεσσαλίας και άλλους φορείς.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων εκτιμώντας ότι η εν λόγω διοργάνωση θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή πρόκειται να συνδράμει και να συμμετέχει στην εν λόγω διοργάνωση καλύπτοντας μέρος των δαπανών διαμονής των ομιλητών-συνέδρων, δημοσιογράφων, influencer κλπ στο πλαίσιο φιλοξενίας τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου