ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καθορίστηκαν τα τροφεία στο ΚΔΑΠ Αλοννήσου

καθορίστηκαν-τα-τροφεία-στο-κδαπ-αλον-861424

Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Αλοννήσου τροποποιήθηκαν τα τροφεία, που θα καταβάλλουν μηνιαίως οι γονείς στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Εως 40.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα αποφασίστηκε οι οικογένειες να καταβάλλουν ποσό 10 ευρώ τον μήνα ως τροφεία, ενώ με εισόδημα από 40.000 και άνω το μηνιαίο κόστος ορίστηκε να είναι 15 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα τροφεία πρέπει να καταβάλλονται από γονείς, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί στους ωφελούμενους του προγράμματος, για εγγραφή των παιδιών τους στις θέσεις στο ΚΔΑΠ που δεν καλύπτονται, με βάση τη δυναμικότητα της δομής, από το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Το Δ.Σ. του δήμου μπορεί να ορίζει κριτήρια επιβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) στις οικογένειες των φιλοξενούμενων παιδιών, σύμφωνα με την οικονομική τους δυνατότητα, ενώ επίσης έχει τη δυνατότητα να ορίζει τις περιπτώσεις των οικογενειών που μπορούν να απαλλαγούν από την καταβολή της οικονομικής εισφοράς ή που θα καταβάλλουν τροφεία μειωμένα από το κόστος που έχει καθοριστεί.

Για το σχολικό έτος 2022-2023 το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Το Στέκι» έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου