ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Στον αέρα» το έργο στο λιμάνι Σκιάθου

στον-αέρα-το-έργο-στο-λιμάνι-σκιάθου-299380

εισηγηθεί στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Πάνος Μελαχροινάκης.

Τα παραπάνω αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή που απέστειλε χθες στον Δήμαρχο Σκιάθου Νίκο Πλωμαρίτη. Ο δημόσιος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου και όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Μελαχροινάκης τα εκπτωτικά ποσοστά που δόθηκαν από τους συμμετέχοντες είναι πάρα πολύ μικρά. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «στις 2 Μαΐου η ΔΤΕ μας έστειλε το πρακτικό του διαγωνισμού με τις εξής συμμετοχές ως εξής: ο πρώτος μειοδότης έδωσε έκπτωση 1%, ο δεύτερος και τρίτος 2% και οι υπόλοιποι έδωσαν έκπτωση 3%. Επειδή η έκπτωση είναι αστεία, θα εισηγηθώ, σημειώνει ο ίδιος, την ακύρωση του διαγωνισμού». Έως ότου πραγματοποιηθεί το έργο τα Ο/Γ «θα προσεγγίζουν στο τωρινό σημείο, όπου έχω στείλει δύτη, το έχει επιθεωρήσει και έχω διαβεβαίωση ότι είναι ασφαλές. Παράλληλα, σημειώνει ο κ. Μελαχροινάκης, ζήτησα από το Υπουργείο έγκριση για την αποκατάσταση της μικροβλάβης που έχει υποστεί». Το Υπουργείο ενέκρινε την επισκευή προϋπολογισμού 5.000 ευρώ, που ήδη πραγματοποιείται.

Στο μεταξύ έχει προκύψει αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Σκιάθου Νίκου Πλωμαρίτη και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Πάνου Μελαχροινάκη, με φόντο τον χρόνο δημιουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή επιστολή του κ. Πλωμαρίτη, στην οποία επιρρίπτονται ευθύνες στον κ. Μελαχροινάκη για την καθυστέρηση των διαδικασιών που απαιτούνται. Μετά την απαντητική επιστολή του δευτέρου, ο Δήμαρχος Σκιάθου απέστειλε νέο έγγραφο προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου λέγοντάς του « έπρεπε να είχατε προβεί στις ανάλογες ενέργειες και εντός δύο μηνών να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προκειμένου να λειτουργήσουν τα Λιμενικά Ταμεία των τριών νησιών των Β. Σποράδων. Έχετε την πλήρη ευθύνη για τη δράση αυτή γιατί απομένει ένας μήνας για να διεκπεραιώσετε τις ανάλογες αυτές ενέργειες. Είστε υπεύθυνος και υπόλογος απέναντι στους κατοίκους των Β. Σποράδων, εάν περάσει η προθεσμία και δεν υλοποιηθούν τα διατασσόμενα βάσει της τροπολογίας».

Στο πεδίο της αντιπαράθεσης έχει συμπεριληφθεί και ο τουριστικός λιμένας Σκιάθου, για τον οποίο ο κ. Πλωμαρίτης επιρρίπτει ευθύνες για «πάγωμα» των διαδικασιών ανάπτυξης των λιμένων στον κ. Μελαχροινάκη, ο οποίος απαντά «ότι είναι ευθύνη του Δημάρχου Σκιάθου η υλοποίηση της μαρίνας» υπενθυμίζοντάς του ότι «και στην Σκόπελο η μαρίνα ανήκει στον Δήμο». Παράλληλα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου τονίζει ότι στο μικρό διάστημα της θητείας του, το ΛΤΣ πραγματοποίησε σειρά έργων με δικές του δαπάνες. Απαριθμεί μάλιστα αυτά τα έργα όπως τον καθαρισμό των λιμένων Σκοπέλου και Λουτρακίου, τη διαδικασία για μάστερ πλαν Σκιάθου και Σκοπέλου, την μελέτη αποκατάστασης για την ζημιά στο λιμάνι του Αγνώντα κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου