ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Σαλπάρει» ο τουρισμός στα νησιά

σαλπάρει-ο-τουρισμός-στα-νησιά-878867

H ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων συμβάλλει καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Το εγχείρημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στέφεται από μεγάλη επιτυχία, ενώ σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς των νησιών εκατοντάδες Βορειοελλαδίτες έχουν επιλέξει τις Σποράδες για τις διακοπές τους, αξιοποιώντας τη συγκεκριμένη γραμμή.

Στα τρία νησιά η πληρότητα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ειδικά από τις αρχές Αυγούστου που έχουν κάνει «απόβαση» και οι έλληνες, δεν «πέφτει καρφίτσα», γεγονός που αποτυπώνει και την ανάγκη των Ελλήνων να αποδράσουν, μετά και τα μέτρα που επιβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Η ακτοπλοϊκή γραμμή από Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από τις αρχές Ιουνίου, εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόσβαση στις Σποράδες με το ταχύπλοο επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο SuperRunner Jet της Seajets.

Το ταξίδι για τη Σκιάθο διαρκεί 2 ώρες και 55 λεπτά ώρες, για τη Σκόπελο 3 ώρες και 40 λεπτά και για την Αλόννησο 4 ώρες και πέντε λεπτά.

Η επιδότηση της γραμμής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος και επιστροφή περιλαμβάνει τρία δρομολόγια την εβδομάδα για την περίοδο από τις 10 Ιουνίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου και ένα επιπλέον δρομολόγιο από τις 4 Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου. Η γραμμή θα εκτελείται ως τις 11Σεπτεμβρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου