ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θετικές εξελίξεις για τη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου

θετικές-εξελίξεις-για-τη-στελέχωση-το-885589

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για την προκήρυξη μίας θέσης Ιατρού Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας με βαθμό Διευθυντή και μία θέση Παιδίατρου, επίσης με βαθμό Διευθυντή. «Είναι σημαντικό που εισακούστηκε η πρόταση μας για παροχή κινήτρων στο διορισμό ιατρών με τη ταυτόχρονη διάθεση του βαθμού του διευθυντή», τονίζει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος και συμπληρώνει πως «η στελέχωση του ΠΠΙ αποτελεί ένα πάγιο αίτημα μας από το 2013, καθώς η εύρυθμη λειτουργία του Ιατρείου είναι προτεραιότητα τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους παρεπιδημούντες».

Εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνεται πως ο Δήμος Αλοννήσου αναγκάστηκε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

Άλλωστε και στις δύο πρόσφατες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τέθηκε από τον Δήμαρχο Αλοννήσου η αναγκαιότητα στελέχωσης των ΠΠΙ των νησιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την κάλυψη των δυο αυτών θέσεων, το ΠΠΙ Αλοννήσου θα είναι πλήρως στελεχωμένο μετά από πολλά χρόνια, έπειτα και από προσπάθειες του Δήμου. Ήδη αυτή τη στιγμή, το Ιατρείο στελεχώνεται από έναν οδοντίατρο, ο οποίος οικιοθελώς αποσπάστηκε στην Αλόννησο με σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία, τέσσερις νοσηλεύτριες μια μόνιμη και τρεις επικουρικές, μία χειρίστρια ακτινολογικού, μία παρασκευάστρια και έναν οδηγό ασθενοφόρου, ενώ από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει ένας αγροτικός ιατρός και μια ιατρός γενικής ιατρικής. Μέχρι τότε, τα κενά αυτά θα καλυφθούν από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και άλλα Κ.Υ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης μια φορά την εβδομάδα επισκέπτεται το ιατρείο, παιδίατρος από τη Σκόπελο. Πάγιο αίτημα του Δήμου παραμένει προς το ΕΚΑΒ, η στελέχωση με διασώστες – οδηγούς, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

«Εν αναμονή της κάλυψης των δύο αυτών σημαντικών θέσεων, ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή της 5η ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς και τους Βουλευτές του Ν. Μαγνησίας που είχαν συνταχθεί στο πλευρό μας σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλαμε σχετικά με το δίκαιο αίτημα μας», δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου