ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δήμος Σκιάθος: Προετοιμασίες για το «8ο Συνέδριο Μονοπατιών»

δήμος-σκιάθος-προετοιμασίες-για-το-8ο-888890

Αρχισαν οι προετοιμασίες από τη δημοτική αρχή Σκιάθου για τη διοργάνωση του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Μονοπατιών», το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα στις 26-30 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Σκιάθου και το Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών (WTN), διοργανώνουν από κοινού το Συνέδριο, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή συγκέντρωση επαγγελματιών και οπαδών των μονοπατιών στον κόσμο.

Συγκεντρώνει αρχηγούς κυβερνητικών οργανώσεων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεων και της πανεπιστημιακής κοινότητας ώστε να συνεργαστούν, να μοιραστούν, να γιορτάσουν και να καθορίσουν τις στρατηγικές βέλτιστης πρακτικής για μερικούς από πιο σημαντικούς παγκόσμιους τομείς όπως τον τουρισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο η δημοτική αρχή αποφάσισε να χορηγούνται στους συμμετέχοντες αναμνηστικά t-shirts (μπλουζάκια) και τσάντες με τα λογότυπα τον λογότυπο των δύο φορέων.

Η Σκιάθος έχει ένα δίκτυο παλιών μονοπατιών 100χμ απλωμένο στο όλο το νησί περνώντας μέσα από ρεματιές παραμυθένιες, από ρυάκια και καταρράκτες και σειρές πλατάνων, άλλα και από μοναστήρια, βυζαντινά μνημεία και ξωκλήσια καταλήγοντας σε ρόδινα ακρογιάλια. Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών έχει λάβει χώρα στην Κορέα, την Ισπανία και την Ιαπωνία με συμμετέχοντες πάνω από 60 διαφορετικές χώρες μέχρι σήμερα.

Το Συνέδριο του 2012 οδήγησε στην ίδρυση του World Trail Network. Σήμερα, το WTN είναι ένας παγκόσμιος φορέας εκπροσώπησης όλων των ειδών των μονοπατιών με μέλη απ΄ όλο το κόσμο, είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα στη Γενεύη και περιφερειακούς κόμβους στην Ασία, τη Μεσόγειο και την Αμερική. Ηγετικά μέλη αποτελούν το Μονοπάτι των Απαλαχίων (Appalachian Trail), το Μονοπάτι του Σαντιάγο (Camino de Santiago), το Μονοπάτι του Τζέτζου (Jeju Olle trail), τα Μεγάλα Μονοπάτια των Ιμαλαϊων (Great Himalayan Trails) και πολλά άλλα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου