ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χωρίς προσωπικό καθαριότητας η Αλόννησος

χωρίς-προσωπικό-καθαριότητας-η-αλόνν-303115

Ψάχνει τρόπους η Δημοτική Αρχή να προσλάβει εργάτες

Εντονο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Αλόννησος στον τομέα της καθαριότητας, λόγω της έλλειψης του ανάλογου προσωπικού. Ο Δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, καταθέτει την αγωνία και τον προβληματισμό του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να μην επιτρέπονται οι προσλήψεις για την κάλυψη θέσεων ανταποδοτικού χαρακτήρα μέσω ΑΣΕΠ στην διάρκεια των εκλογών.

Είμαστε σε απόγνωση λόγω της έλλειψης προσωπικού, προσθέτει ο ίδιος, διότι είναι φύσει αδύνατο να καθαριστεί ένα νησί με τρεις μόνο εργάτες». Παράλληλα ο κ. Βαφίνης καθιστά σαφές ότι η καθαριότητα είναι το Α και το Ω για την προσέλκυση τουριστών και την τουριστική ανάπτυξη κατ’ επέκταση και κατά συνέπεια είναι αντικειμενικά αδύνατο να διασφαλιστεί η άρτια εικόνα του νησιού κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες.

Ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στα αρμόδια υπουργεία επισημαίνοντας ότι τα κυρίαρχα συναισθήματα είναι «απογοήτευση και απελπισία» λόγω των περικοπών αλλά και της στασιμότητας που επικρατεί στο θέμα των προσλήψεων εποχικού προσωπικού, εν αναμονή του σχηματισμού κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αλοννήσου είχε υποβάλει έγκαιρα αίτημα για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, αλλά όπως εκτιμάται η ρευστή πολιτική κατάσταση που επικρατεί, λειτουργεί ως τροχοπέδη στην διευθέτηση του θέματος.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου, ο προγραμματισμός προσλήψεων εποχικού προσωπικού, για την κάλυψη δέκα συνολικά θέσεων, για ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου, περιλαμβάνει μια σειρά από αντίστοιχες ειδικότητες. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν καθοριστεί για διάρκεια έως οκτώ μήνες, αναλόγως της κάθε ειδικότητος.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η πρόσληψη ενός οδηγού λεωφορείου για την Δημοτική Συγκοινωνία, δύο χειριστών μηχανημάτων έργου, ενώ προβλέπεται να προσληφθούν επίσης ένας εργάτης με ημίονο για τον παραδοσιακό οικισμό στην Παλιά Χώρα Αλοννήσου, δύο ηλεκτρολόγοι, ένας εργάτης νεκροταφείου και τρεις εργάτες καθαριότητας, αντίστοιχα.

Το «πάγωμα» των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ δυσχεραίνει, ωστόσο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και επισημαίνεται, παράλληλα, ότι θα προκαλέσει σειρά προβλημάτων η έλλειψη προσωπικού στον, νευραλγικής σημασίας, τομέα της καθαριότητας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου