ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκιάθος: Τηλέφωνα – απάτη με όνομα γνωστού λογιστή

σκιάθος-τηλέφωνα-απάτη-με-όνομα-γνω-865190

Νέο κόλπο βρήκαν επιτήδειοι για να εξαπατούν κόσμο στη Σκιάθο. Αυτή τη φορά προσποιούνται τον λογιστή του νησιού Γιώργο Τζούμα και τηλεφωνούν για να αρπάξουν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία τους και να αδειάσουν προσωπικούς λογαριασμούς.

Ο κ. Τζούμας ενημερώθηκε για την απάτη χθες το μεσημέρι και έσπευσε άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού για να καταγγείλει το περιστατικό, ενώ ενημέρωσε και το τοπικό site skiathoslife.gr.

O ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με τον επαγγελματία.

«Ενημερώθηκα από πελάτη μου ότι άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στη σύζυγό του επικαλούμενος τα δικά μου στοιχεία. Στη συνέχεια είπε πως δικαιούται επιδότηση 500 ευρώ και ζητούσε προσωπικά της στοιχεία. Δεν είμαι εγώ αυτός που τηλεφώνησε πρόκειται για απάτη», ενημερώνει.

Ευτυχώς, η γυναίκα είναι ενημερωμένη και δεν έδωσε τους κωδικούς των καρτών της. Ο λογιστής τόνισε πως «έσπευσα άμεσα να κοινοποιήσω το περιστατικό ώστε να είναι ενημερωμένοι οι πολίτες και να μην πέσουν θύματα απάτης».

Ο άγνωστος άνδρας που τηλεφωνεί είναι Ελληνας και καλεί σε σταθερά τηλέφωνα. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί.

Επισημαίνεται πως στη Σκιάθο και στις Β. Σποράδες τον προηγούμενο μήνα έγιναν επανειλημμένα τηλέφωνα από επιτήδειους που προσποιούνταν αστυνομικούς υπαλλήλους και ζητούσαν κράτηση δωματίων. Γενικά οι επιτήδειοι βρίσκουν διάφορα προσχήματα για να πλησιάζουν τηλεφωνικά πολίτες και να τους παίρνουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Οι πολίτες δεν θα πρέπει να δίνουν για κανέναν λόγο τους κωδικούς των καρτών τους, οι οποίοι δεν πρόκειται να τους ζητηθούν ποτέ από τηλεφώνου από δημόσιους φορείς και υπηρεσίες.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου