ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της πολιούχου της Αλοννήσου

με-λαμπρότητα-ο-εορτασμός-της-πολιούχ-865619

Η Αλόννησος μετά από 2 χρόνια, γιόρτασε την πολιούχο του νησιού, Αγ. Παρασκευή.

Την παραμονή 25 Ιουλίου, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός από τον εφημέριο Αρχιμανδρίτη π. Λουκά Σταμέλο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιερής εικόνας Αγ. Παρασκευής υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, για μια ακόμη φορά η Αντιπεριφεριάρχης Μαγνησίας Βορείων Σποράδων κα. Δωρωθέα Κολυνδρίνη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Φλωρούς, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λοκρών κ. Σούλιας Κωνσταντίνος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, Αστυνομίας- Λιμενικού – Πυροσβεστικής.

Την εικόνα συνόδευσαν επίσης οι πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Αλοννήσου.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρόντος του Δημάρχου Αλοννήσου, της Αντιπεριφερειάρχη κα. Κολυνδρίνη και εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών.

Ο Δήμος Αλοννήσου ευχαριστεί θερμά τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών και ιδιαίτερα τον μαέστρο κ. Μπότσικα Κων/νο που εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Αγ. Παρασκευής.

Επίσης ευχαριστεί τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, ANES, Aegean Flying Dolphins, Hellenic Seaways για την ευγενική έκπτωση που προσέφεραν στην μετακίνηση των μουσικών της Φιλαρμονικής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου