ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιξε η σεζόν στη Σκιάθο

ανοιξε-η-σεζόν-στη-σκιάθο-305247

Χθες πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αφίξεις τσάρτερ από την Αγγλία

Ανοιξε χθες η αυλαία της τουριστικής σεζόν για την Σκιάθο, με την άφιξη των πρώτων Άγγλων τουριστών της φετινής περιόδου στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού. Περίπου 450 επιβάτες υπολογίζεται ότι μεταφέρθηκαν χθες στην Σκιάθο, μέσω τριών πτήσεων τσάρτερ από το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, ενώ στο μεταξύ, την περασμένη Δευτέρα 30 Απριλίου, μεταφέρθηκαν στο ίδιο νησί και οι πρώτοι φετινοί επισκέπτες από την Ολλανδία.

Οι Βρετανοί τουρίστες, που κατά κανόνα ανοίγουν την αυλαία της τουριστικής σεζόν κάθε χρόνο, αποτελούν την κύρια τουριστική δύναμη της Σκιάθου και είναι πολύ σημαντικό κατά τους επαΐοντες το γεγονός ότι διατηρούνται στα ίδια επίπεδα οι κρατήσεις, εν αντιθέσει προς άλλες αγορές του εξωτερικού, που παρουσιάζουν σαφή πτωτική τάση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Η συχνότητα των αφίξεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου θα αυξηθεί κατά γεωμετρική πρόοδο στην διάρκεια της σεζόν και όπως εκτιμάται, θα υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις πέντε ημέρες την εβδομάδα, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των τουριστών της θερινής περιόδου. Στο μεταξύ, οι επαγγελματίες του νησιού έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της καθιερωμένης προετοιμασίας για την κάλυψη των αναγκών της θερινής περιόδου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της Σκιάθου, Αθανάσιος Ζλατούδης, επισημαίνει ότι «είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου ο επισκέπτης που θα έρθει στο νησί να φύγει ικανοποιημένος, αφού γευτεί την Σκιαθίτικη φιλοξενία. Παράλληλα ως επιχειρηματίες, προσθέτει ο ίδιος, έχουμε θέσει ως στόχο την προσφορά καλύτερων τιμών στους πελάτες μας, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα σε σχέση με τις πρώτες ύλες».

Πεντακόσιες περίπου επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι καταγεγραμμένες στον Δήμο Σκιάθου και έχουν ανοίξει για να υποδεχθούν τους ένθερμους φίλους του νησιού.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας του νησιού είναι το σημείο όπου επικεντρώνονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται κι όπως αναφέρει ο κ. Ζλατούδης, πρόεδρος παράλληλα της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου «έγινε μια σειρά ενεργειών κατά την διάρκεια του χειμώνα και παράλληλα υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Δήμου και επιχειρηματιών, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό, για όλους, αποτέλεσμα». Βασικός στόχος, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, προκειμένου το νησί της Σκιάθου να αποτελέσει μακροπρόθεσμα, πόλο έλξης για ακόμη περισσότερους τουρίστες.

Πολύ σημαντικό γεγονός χαρακτηρίζεται, εξάλλου, η πρόσφατη επίσκεψη του Γούντι Άλεν, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε βίλα στην διάρκεια της παραμονής του στο νησί, αλλά και στελεχών μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γραφείων παραγωγής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην Σκιάθο θα γίνουν εντός του Μαΐου γυρίσματα της εξαιρετικά δημοφιλούς Κυπριακής σειράς «Άσπρα μπαλόνια», που σημειώνει μεγάλη τηλεθέαση, ενώ συνεργείο της ΕΤ3 κατέγραψε ήδη άγνωστες, στο ευρύ κοινό, ομορφιές της Σκιάθου, στο πλαίσιο της εκπομπής «του νερού τα παραμύθια».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου