ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στον αέρα η μικροσυγκοινωνία Σκοπέλου

στον-αέρα-η-μικροσυγκοινωνία-σκοπέλο-869982

Νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μεσούσης της θερινής σεζόν

Χωρίς δημοτικά λεωφορεία για την εκτέλεση των δρομολογίων στην άγονη γραμμή Σκόπελος-Λουτράκι-Σκόπελος κινδυνεύει να μείνει η Σκόπελος φέτος τα καλοκαίρι.

Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές, οι οποίες όμως κρίθηκε πως δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης από την Επιτροπή Διαγωνισμού.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με χρονικό ορίζοντα κατάθεσης προσφορών 20 ημερών, δηλαδή οι προσφορές για το έργο θα ανοιχτούν αρχές Αυγούστου, όταν η τουριστική κίνηση στο νησί θα αρχίσει να κορυφώνεται.

Επισημαίνεται πως αυτή τη στιγμή εκτελούνται δρομολόγια στο νησί από δύο ιδιωτικά λεωφορεία, τα οποία, σύμφωνα με διαμαρτυρίες, δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση του κοινού, με αποτέλεσμα να προκύπτουν αναμονή και δυσαρέσκεια.

Οι λόγοι που απορρίφτηκαν οι προσφορές είναι ότι οι τρεις από τους ενδιαφερόμενους είχαν κάτω του ορίου προσφερόμενη τιμή για το έργο και συγκεκριμένα 10.000 ευρώ, ενώ το κατώτερο όριο ήταν 20.000, ενώ ο τέταρτος που είχε προσφερόμενη τιμή για το έργο οριακά πάνω του ορίου δεν είχε καταθέσει όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και από τον φάκελο απουσίαζαν η φορολογική ενημερότητα και πιστοποιητικό ΕΑ εγγυητή.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Οικονομική Επιτροπή όρισε νέους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Αναλυτικά, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε πως ο κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλει γραπτή προσφορά στην έδρα του Δήμου εντός είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης.

Κανείς δεν δικαιούται να υποβάλει περισσότερες από μία προσφορές, είτε ατομικώς, είτε ως φυσικό πρόσωπο, είτε ως εταιρεία οιασδήποτε μορφής στην οποία συμμετέχει με ποσοστό ανώτερο του 50%.

Μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών που θα πρέπει να συνοδεύουν την προσφορά περιλαμβάνεται και εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή Γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αξίας ίσης προς το 10% του οριζόμενου στην πρόσκληση ελάχιστου ορίου κατώτερης προσφοράς, τούτου υπολογιζόμενου για ένα έτος της παραχώρησης, η οποία μετά τη λήξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την ανάδειξη παραχωρησιούχου θα επιστραφεί στους ενδιαφερόμενους.

Τα δρομολόγια που θα εκτελεί ο παραχωρησιούχος θα έχουν ως αφετηρία τη Σκόπελο και τερματισμό το Λουτράκι και αντίστροφα με ενδιάμεσες τις εγκεκριμένες στάσεις.

Θα γίνονται από δύο λεωφορείο με σύμβαση για δώδεκα έτη.

Η συχνότητα των δρομολογίων θα καθορίζεται με απόφαση ύστερα από εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο παραχωρησιούχος έχει δικαίωμα να εκτελεί περισσότερα από τα ελάχιστα καθοριζόμενα δρομολόγια, όχι όμως λιγότερα από αυτά.

Ο Δήμος Σκοπέλου έχει το δικαίωμα να υποδείξει αλλαγές και τροποποιήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου