ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Toυς έπιασε «κρύος ιδρώτας» στις Β. Σποράδες

toυς-έπιασε-κρύος-ιδρώτας-στις-β-σπορ-874389

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν στις Β. Σποράδες οι επαγγελματίες του τουρισμού και όχι μόνο το χάος, που επικρατεί στα βρετανικά αεροδρόμια, με τις καθημερινές ακυρώσεις πτήσεων από μικρούς και μεγαλύτερους αερολιμένες.

Η βρετανική αγορά τουριστών είναι μία από τις μεγαλύτερες, που κάθε χρόνο «αιμοδοτεί» οικονομικά και τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, με αποτέλεσμα να κορυφώνεται η αγωνία για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν στην τουριστική κίνηση.

Καθημερινά στο αεροδρόμιο της Σκιάθου προσγειώνονται αεροσκάφη της Jet 2 από τα Λονδίνο και το Μάνστεστερ, ενώ μέσω της Αθήνας αρκετοί Βρετανοί τουρίστες φτάνουν στο νησί του Παπαδιαμάντη και από κει σε Σκόπελο και Αλόννησο μέσω πτήσεων της British Airways, η οποία φαίνεται αυτή την περίοδο να αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα, καθώς ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει περισσότερες από 650 πτήσεις από τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγκουικ τον Ιούλιο προκειμένου να διαχειριστεί το χάος στα αεροδρόμια που προκαλείται από τις ελλείψεις προσωπικού σε συνδυασμό με την υψηλή ταξιδιωτική ζήτηση.

Αν υπάρξει περιορισμός πτητικών προγραμμάτων θα προκύψουν συνέπειες στον τουρισμό των νησιών, εκτίμησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του αερολιμένα Σκιάθου Στέφανος Λαμπρόπουλος.

Μέχρι στιγμής θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αναταράξεις. Οι τουριστικοί πράκτορες που είχαν κλείσει διάφορα πακέτα για Βρετανούς τουρίστες είναι καθησυχαστικοί στις επαφές τους με τους τοπικούς ξενοδόχους. Διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα και πως δεν θα υπάρξει αρνητικό αποτύπωμα στις Β. Σποράδες.

«Σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, κατόπιν επαφών μας με τη βρετανική αγορά, δεν ανησυχούμε για τις ακυρώσεις κάποιων πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της έλλειψης προσωπικού στα αεροδρόμια. Οι ακυρώσεις δεν αφορούν στο σύνολο τους ελληνικούς προορισμούς και προς τα παρόν οι ταξιδιώτες μεταφέρονται με άλλες πτήσεις για την Ελλάδα. Φυσικά, σημαίνει ταλαιπωρία για τους ίδιους. Ειδικά όταν δεν έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως από τις αεροπορικές εταιρείες», προσθέτει ο κ. Λαμπρόπουλος, εκφράζοντας την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι στο τέλος καλοκαιριού, όποτε θα γίνει η αποτίμηση, οι πτήσεις από Βρετανία προς Σκιάθο θα είναι σίγουρα περισσότερες συγκριτικά με το 2019, δηλαδή την τελευταία χρονιά πριν την έναρξη της πανδημίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου