Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα για ΑμεΑ σε τέσσερις παραλίες της Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-07, 12:18:28
Το SEATRAC, που εγκαταστάθηκε στην παραλία Αγία Ελένη στη Σκιάθο
Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα  για ΑμεΑ σε τέσσερις παραλίες της Σκιάθου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος τέσσερις παραλίες του Δήμου Σκιάθου μπορούν να φιλοξενούν ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα. Η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα επιτυγχάνεται με το SEATRAC στις παραλίες Αγία Ελένη, Αγία Παρασκευή, Κουκουναριές και Μεγάλη Αμμος.

Το SEATRAC είναι μία μη μόνιμη εγκατάσταση που εξυπηρετεί εκατοντάδες λουόμενους κάθε χρόνο. Ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με την ΤΟΒΕΑ προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται για τα SEATRAC και να αποκτήσουν δωρεάν το χειριστήριο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης, όποια ώρα επιθυμεί ο κάθε λουόμενος να επισκεφτεί την παραλία.

«Οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας με αναπηρία ή με κινητικά προβλήματα είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, σε κάθε της έκφανση και σε κάθε δραστηριότητα. Στη Σκιάθο μας, πορευόμαστε πάντοτε με αυτή την αρχή. Όχι στα λόγια. Στην πράξη. Με την ενέργεια μας αυτή, καθώς και με άλλες προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε ως στόχο να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού μας, με αναπηρία να απολαμβάνουν τις όμορφες ακτές μας αυτόνομα, χωρίς τη βοήθεια συνοδού ατόμου. Έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν, να διαμορφώσουμε υποδομές και να προσφέρουμε υπηρεσίες με βάση τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία» επισήμανε σχετικά ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας, ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, καθώς η Περιφέρεια χρηματοδότησε τη συγκεκριμένη υποδομή.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=