Διήμερο για την Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά στη Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-01, 18:54:20
Διήμερο για την Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά στη Σκόπελο

Διήμερο εκδηλώσεων για την ανάδειξη και την προστασία της σύγχρονης Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μαγνησίας διοργανώνεται στη Σκόπελο στις 7 και 8 Ιουλίου.

Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση του Δήμο Σκοπέλου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΤ, του καταδυτικού κέντρου Σκοπέλου και του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Σκοπέλου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 20:45 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ανάδειξη και Προστασία της Σύγχρονης Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο κτήριο του «ΟΡΦΕΑ» στη Σκόπελο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και ανοιχτή συζήτηση στα ελληνικά σχετικά με γνωστά και άγνωστα σύγχρονα ναυάγια στην θαλάσσια περιοχή της Μαγνησίας και τις δυνατότητες ανάδειξής τους. Η εκδήλωση θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου και ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος θα είναι σύντομα διαθέσιμος. Σε επισύναψη είναι το πρόγραμμα και αναλυτικά οι τίτλοι των παρουσιάσεων και οι ομιλητές της εκδήλωσης.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της «Ψηφιακής Γωνιάς» στον Αγνώντα  Σκοπέλου. Η Ψηφιακή Γωνιά είναι Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού, όπου οι επισκέπτες μπορούν να καταδυθούν εικονικά στο ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» που βρίσκεται στον Πάνορμο Σκοπέλου και να γνωρίσουν και άλλα σύγχρονα ναυάγια στη θαλάσσια περιοχή της Μαγνησίας μέσα από πλούσιο ψηφιακό υλικό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του διημέρου εκδηλώσεων, το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 11:00 και στις 13:30 2 δωρεάν  καταδύσεις στο ναυάγιο "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ".  Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με email στο info@sporadesdiving.gr  και προϋπόθεση για τους δύτες ένα check dive και να είναι Advanced Open Water Divers (30m).

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=